
Υπέρ της κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο Ρομάνο Πρόντι στο θέμα των ταυτοτήτων
Την πλήρη υποστήριξή του στους χειρισμούς της Ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των ταυτοτήτων εξέφρασε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.
43
Την πλήρη υποστήριξή του στους χειρισμούς της Ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των ταυτοτήτων εξέφρασε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel, ο κ. Πρόντι παρουσίασε τις δύο ταυτότητες που ο ίδιος διαθέτει, μία την ιταλική, από τη χώρα καταγωγής του, και δεύτερη τη βελγική, καθώς ζει μονίμως στις Βρυξέλλες, στις οποίες δεν αναγράφεται το θρήσκευμα, παρ ότι ο ίδιος, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, είναι θρησκευόμενος.
Η ιταλική ταυτότητα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει, εκτός από το ονοματεπώνυμό του, το ότι είναι έγγαμος, καθώς και τη διεύθυνση κατοικίας του, ενώ στη βελγική ταυτότητα αναφέρεται μόνο το επάγγελμά του.
Ο Ρομάνο Πρόντι, στην ίδια συνέντευξη, χαιρέτισε την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, υπογράμμισε ότι οι τέσσερις μεσογειακές χώρες, Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία μπορούν να διαδραματίσουν έναν πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο ρόλο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δήλωσε ενθουσιασμένος για τη μεγάλη υποδοχή που επιφύλαξε ο Ελληνικός λαός στην ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Βρετανοί νέοι και άνεργοι ψάχνουν λύση στον στρατό
- Γιατί οι πλούσιοι Κινέζοι αναζητούν πολυτελείς κατοικίες στη Ζιμπάμπουε
- Γιορτή σήμερα 6 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Μεγάλη Δευτέρα και Εορτολόγιο
- Ίντερ – Ρόμα 5-2: Μεγάλη νίκη τίτλου για τους «νερατζούρι»
- Συγκινεί η λήπτρια της καρδιάς της Έμμας – Ο,τι μου συμβαίνει το ξεπερνάω σκεπτόμενη την προσφορά της
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]

