
Δοκιμές πυραύλων Cruise που εκτοξεύονται από υποβρύχιο πραγματοποίησε το Ισραήλ
Φόβους για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή εγείρουν οι πληροφορίες ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα δοκιμές με πυραύλους Cruise -οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές- που εκτοξεύονται από υποβρύχια, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Sunday Times, επικαλούμενη ισραηλινές πηγές Αμυνας.
46
Φόβους για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή εγείρουν οι πληροφορίες ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα δοκιμές με πυραύλους Cruise -οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές- που εκτοξεύονται από υποβρύχια, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Sunday Times, επικαλούμενη ισραηλινές πηγές Αμυνας.
Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα από δύο γερμανικής κατασκευής υποβρύχια, τύπου Dolphin, με ισραηλινής κατασκευής πυραύλους εξοπλισμένους με συμβατικές κεφαλές, πλήττοντας θαλάσσιους στόχους σε ακτίνα 1.500 χιλιομέτρων.
Σημειώνεται ότι το Ισραήλ είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, που αποκτά την ικανότητα να εξαπολύσει πυρηνικούς πυραύλους Cruise από υποβρύχια.
Οι δοκιμές έχουν ενοχλήσει τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία έχει παραχωρήσει τα δύο υποβρύχια στο Ισραήλ ως αποζημίωση για τη χρήση από το Ιράκ γερμανικών όπλων κατά του Ισραήλ κατά τον πόλεμο στον Κόλπο. Ενα τρίτο υποβρύχιο ίδιου τύπου αναμένεται να παραδοθεί στο Ισραήλ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Παρά την πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ εξακολουθεί να θεωρεί ότι είναι ευάλωτο σε μία πιθανή επίθεση, ιδιαίτερα από το Ιράν, καθώς, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ η Τεχεράνη θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην κατασκευή πυρηνικών όπλων μέσα στην επόμενη διετία.
Το Ισραήλ, αν και δεν το έχει ποτέ παραδεχθεί επισήμως, διαθέτει πυρηνικά οπλοστάσιο και τώρα σχεδιάζει να εξοπλίσει καθένα από τα τρία υποβρύχια, τα οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ανιχνευτούν, με τέσσερις πυραύλους Cruise.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι τρεις κινήσεις που πηγαίνουν την άσκηση σε άλλο επίπεδο
- Καύσιμα: «Πέταξε» η τιμή του ντίζελ στην Ελλάδα – Αυξήσεις «φωτιά» στην αντλία – Η σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο
- Σελένα Γκόμεζ: Πρωταγωνίστρια στο φιλόδοξο γουέστερν του Μπρέιντι Κόρμπετ
- Όποιος βιάζεται…: Γιατί χάνουμε τόσο εύκολα την υπομονή μας;
- Mega deal στις τηλεπικοινωνίες: Σενάρια συγχώνευσης Deutsche Telekom – T-Mobile
- Δύσκολο να επιστρέψει – Ο Ράιαν Ρέινολντς «σκότωσε» τον Deadpool



