
Επίθεση του Βελιγραδίου κατά της Ντελ Πόντε για το πόρισμα του ICTY
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε το Βελιγράδι, διά στόματος του Γιουγκοσλάβου υπουργού Πληροφοριών Γκόραν Μάτιτς, κατά της επικεφαλής του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τα Εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Κάρλα ντελ Πόντε, σχετικά με την απόφαση να μη διωχτεί δικαστικά το ΝΑΤΟ για την αεροπορική εκστρατεία κατά της Γιουγκοσλαβίας.
51
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε το Βελιγράδι, διά στόματος του Γιουγκοσλάβου υπουργού Πληροφοριών Γκόραν Μάτιτς, κατά της επικεφαλής του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τα Εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Κάρλα ντελ Πόντε, σχετικά με την απόφαση να μη διωχτεί δικαστικά το ΝΑΤΟ για την αεροπορική εκστρατεία κατά της Γιουγκοσλαβίας.
Σε επιστολή διαμαρτυρίας, που απέστειλε ο Γιουγκοσλάβος αξιωματούχος προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, άσκησε έντονη κριτική στους ισχυρισμούς της Κάρλα ντελ Πόντε ότι δεν υπάρχει βάση για την ποινική δίωξη του ΝΑΤΟ σχετικά με τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία την περασμένη άνοιξη.
Μένω έκπληκτος από τις δηλώσεις σας ότι τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Γιουγκοσλαβία δεν χρίζουν περαιτέρω ερευνών ανέφερε ο Γκόραν Μάτιτς στο μήνυμα που απηύθυνε προς την Κάρλα ντε Πόντε.
Είμαστε ενήμεροι ότι το δικαστήριο είναι στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, δεν περιμέναμε ότι θα δρούσατε τόσο αντιεπαγγελματικά και θα προσπαθούσατε να απαλλάξετε τους επικεφαλής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από τις ευθύνες τους για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Γιουγκοσλαβία προστίθεται στην επιστολή του Γκόραν Μάτιτς, όπως μεταδίδει το γιουγκοσλαβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Τanjug.
Στο μεταξύ, αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση της Μόσχας, η οποία την Κυριακή κατηγόρησε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για πολιτικές προκαταλήψεις.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ICTY κλείνει τα μάτια του σε υποθέσεις κατά τις οποίες παραβιάζονται οι διεθνείς κανόνες για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΜΠΕ
- d4vd: Αντιμέτωπος ακόμη και με θανατική ποινή για τον διαμελισμό ανήλικης φαν
- Μεγάλη νίκη για τους Πίστονς και 1-1 με τους Μάτζικ (98-83) – Έκαναν το 2-0 οι Θάντερ (120-107)
- Μενίδι: «Να ανοίξουν τα στόματα» – Δικαίωση ζητάει ο πατέρας του Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα
- Στα πρόθυρα της καταστροφής ωθεί η ακραία ζέστη τα συστήματα αγροδιατροφής – Προειδοποίηση FAO-WMO
- Live η Λάουρα Κοβέσι: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι έγκλημα, «νεποτισμός και πελατειακές σχέσεις» – «Αντιπερασπισμός» οι επιθέσεις στην Εισαγγελία
- Απολύθηκε ο υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ μετά από σύγκρουση με τον υπουργό Άμυνας




