Στις 7 Ιουλίου ξεκινούν τα Επιδαύρια
Από τις 7 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου θα διαρκέσουν τα Επιδαύρια, που το καλοκαίρι συμπληρώνουν 46 χρόνια ζωής γεμάτα από την αίγλη και τη μαγεία της θεατρικής ιστορίας της Ελλάδας. Επτά είναι φέτος οι θίασοι που θα ξαναζωντανέψουν το μεγάλο θέατρο της αργολικής γης.
38
Από τις 7 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου θα διαρκέσουν τα Επιδαύρια, που το καλοκαίρι συμπληρώνουν 46 χρόνια ζωής γεμάτα από την αίγλη και τη μαγεία της θεατρικής ιστορίας της Ελλάδας. Επτά είναι φέτος οι θίασοι που θα ξαναζωντανέψουν το μεγάλο θέατρο της αργολικής γης.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, την αυλαία ανοίγει το Θέατρο Τέχνης με τους Πέρσες του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή και Γιώργου Λαζάνη (7-8/7). Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου με την κωμωδία του Αριστοφάνη Αχαρνής σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη (14-15/7).
Αλλη μία αριστοφανική κωμωδία, τις Εκκλησιάζουσες ανεβάζουν τα Θέατρα Μεταξουργείο και Πολιτεία (21-22/7), σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, ενώ το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου επέλεξε για φέτος την τραγωδία του Σοφοκλή Αίας (28-29/7).
Το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει δύο παραστάσεις, την Ειρήνη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη (4-5/8) και τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου (11-12/8).
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έρχεται στην Επίδαυρο με τον Πλούτο του Αριστοφάνη, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Διαγόρα Χρονόπουλου (18-19/8) και την αυλαία ρίχνει το Θέατρο Αττις, με την παράσταση Ηρακλής Μαινόμενος του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442