72

Συγγνώμη ζήτησε το Ισραήλ για τις επανειλημμένες παραβιάσεις του FIR Λευκωσίας, στις οποίες προέβησαν τις τελευταίες ημέρες ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, ύστερα από διαμαρτυρία της κυπριακής κυβέρνησης.

Ο Ισραηλινός πρέσβης μετέφερε τη συγγνώμη της ισραηλινής αεροπορίας για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Μιχάλης Παπαπέτρου, αναφερόμενος στις παραβιάσεις της περιοχής Ελέγχου Πτήσεων Λευκωσίας που πραγματοποίησαν τις τελευταίες ημέρες ισραηλινά αεροσκάφη.


Ο Μ.Παπαπέτρου επισήμανε ότι η ισραηλινή αεροπορία δεσμεύτηκε πως στο μέλλον θα τηρεί αυστηρά τις διαδικασίες πτήσεως.


Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές από την Κύπρο, τα ισραηλινά μαχητικά δεν υπέβαλλαν στις Αρχές της νήσου τα σχέδια πτήσης τους, διότι κατευθύνονταν προς το Λίβανο. Επιπλέον, κάποια αεροσκάφη είχαν προορισμό και την Τουρκία, με την οποία το Ισραήλ έχει συνάψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters