
Ελεύθεροι 29 ακόμη κυανόκρανοι στη Σιέρα Λεόνε, έξι βρέθηκαν νεκροί
Είκοσι εννέα κυανόκρανους άφησαν ελεύθερους τη Δευτέρα οι αντάρτες της Σιέρα Λεόνε, συνεχίζοντας ωστόσο να κρατούν άλλους 250. Την ίδια στιγμή, άνδρες των κυβερνητικού στρατού της χώρας έδειξαν σε δημοσιογράφους που κατευθύνονταν προς το Λουνσάρ τα πτώματα ανδρών που φορούσαν τη στολή τής ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.
43
Είκοσι εννέα κυανόκρανους άφησαν ελεύθερους τη Δευτέρα οι αντάρτες της Σιέρα Λεόνε, συνεχίζοντας ωστόσο να κρατούν άλλους 250. Την ίδια στιγμή, άνδρες των κυβερνητικού στρατού της χώρας έδειξαν σε δημοσιογράφους που κατευθύνονταν προς το Λουνσάρ τα πτώματα ανδρών που φορούσαν τη στολή τής ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.
Οι αντάρτες του Επαναστατικού Ηνωμένου Μετώπου (RUF) μέσω των κυανοκράνων που απελευθέρωσαν διακηρύσσουν ότι ο ηγέτης τους, Φοντέι Σάνκοχ, θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος μέσα σε 13 ημέρες, χωρίς να διευκρινίζουν τι θα συμβεί εάν η κυβέρνηση δεν τηρήσει τη διορία.
Εχετε 13 ημέρες μέσα στις οποίες πρέπει να αφεθεί ελεύθερος ο Σάνκοχ. Οταν θα σας αφήσουμε, να πείτε στον ΟΗΕ να μείνει έξω από την υπόθεση. Αυτό είναι ένα εσωτερικό ζήτημα της Σιέρα Λεόνε δήλωσε στους κυανόκρανους που αφέθηκαν ελεύθεροι ένας διοικητής των δυνάμεων των ανταρτών.
Οι άνδρες της UNAMSIL έδειχναν κουρασμένοι και αφυδατωμένοι, και σχολιάζοντας τις συνθήκες κράτησής τους δήλωσαν: Δεν τρώγαμε σχεδόν τίποτα. Μέναμε νηστικοί όλη την ημέρα. Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Αυτοί οι άνθρωποι (οι αντάρτες) είναι πολύ επικίνδυνοι και θα μπορούσαν να μας σκοτώσουν ανά πάσα στιγμή.
Εν τω μεταξύ, σε κοινή τους δήλωση οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, αναγνωρίζοντας την ανάγκη επίτευξης ουσιαστικής λύσης στο ζήτημα, κατέθεσε αίτηση στη διεθνή κοινότητα, με την οποία της ζητά να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τους κυανόκρανους
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Αντιπλημμυρικά έργα για την Περαία, τους Ν. Επιβάτες και την Αγία Τριάδα
- Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μος και του Λούσιαν Φρόιντ μπροστά από τις κάμερες
- Γιάννης Μόραλης: Η αυτοπειθαρχία σε απελευθερώνει
- Συντάξεις Μαΐου: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές – Πότε εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
- Ανδρουλάκης: Έγινε χυδαίο ντιλάρισμα χθες στη Βουλή – Ο Μητσοτάκης έδωσε ψίχουλα στον κόσμο
- Ποια είναι η αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στο Madrid Open



