
Διεθνείς Μουσικές Ημέρες στη Θεσσαλονίκη
Στις 6 Μαΐου ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η 28η διοργάνωση των Διεθνών Μουσικών Ημερών, καθώς και ο 10ος Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου που διοργανώνει η ΔΕΘ ΑΕ.
43
Στις 6 Μαΐου ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η 28η διοργάνωση των Διεθνών Μουσικών Ημερών, καθώς και ο 10ος Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου που διοργανώνει η ΔΕΘ ΑΕ.
Οι Μουσικές Ημέρες περιλαμβάνουν:
– στις 6/5, το τρίο Cordes Europeen
– στις 8/5, αφιέρωμα στη τζαζ
– στις 10/5, συναυλία με τους καλλιτέχνες που θα βραβευτούν στο 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου
– στις 15/5, ρεσιτάλ του Bernard Ringeissen
– στις 17/5, το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass
– στις 21/5, το τρίο Ζωή Σαμσαρέλου, Dimitri Tombassov, Thilo Krigar και
– στις 23/5, αφιέρωμα σε Θεσσαλονικείς συνθέτες του 20ού αιώνα.
Στο 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου, που θα διαρκέσει έως τις 9 Μαΐου, μετέχουν μουσικοί από την Ελλάδα, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, το Ισραήλ και την Αυστρία.
Στην κατηγορία duo για πιάνο, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο ή κοντραμπάσο διαγωνίζονται διάφορα σχήματα, ενώ στην κατηγορία duo για πιάνο με φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο ή φαγκότο διαγωνίζονται δύο σχήματα.
ΜΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φενερμπαχτσέ – Ζαλγκίρις 86-74: Άνετη νίκη και 2-0 για τους Τούρκους
- Ολυμπιακός – Μονακό 94-64: Ολοταχώς για το Final Four με θρυλική απόδοση
- Οδηγός για online αγορές – Τι ισχύει για επιστροφές προϊόντων
- «Το Αττικόν καθρεφτίζει την τραγική κατάσταση του σημερινού ΕΣΥ» – Νέο «παράρτημα» με ράντζα, που ο Άδωνις δεν θα εγκαινιάσει
- Ο Μπάρι Κίογκαν απαντά για πρώτη φορά στις φήμες ότι απάτησε τη Σαμπρίνα Κάρπεντερ
- Υποκλοπές: Στο στόχαστρο Μητσοτάκης και Άρειος Πάγος σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς – «Έχουν θεμελιωθεί ποινικά αδικήματα από τον Τζαβέλλα»





