59

Οι εταιρείες Pearson Plc και CLA-UFA αποφάσισαν τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους με σκοπό τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού κολοσσού, ο οποίος αναμένεται ότι θα αποφέρει πωλήσεις της τάξεως των 4 δισ. ευρώ (1,34 τρισ. δρχ.) ετησίως.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών εντάσσεται στο πλαίσιο των ανακατατάξεων στο ραδιοτηλεοπτικό κατεστημένο, διεθνώς, που πυροδότησε η συνεργασία της AOL με την Time Warner.


Η ενοποίηση της βρετανικής εταιρείας Pearson Plc (μητρική των Financial Times) και της CLA-UFA (κοινοπραξία της γερμανικής Bertelsmann και της Audiofina) θα υλοποιηθεί με τη σύσταση ομίλου, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.


Οι Βρετανοί θα κατέχουν το 22%, οι Γερμανοί το 37%, ενώ το υπόλοιπο 41% θα μοιραστεί στη διοίκηση και τους μετόχους της Audiofina.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ