
Ολα για την ψήφο των αναποφάσιστων
Χωρίς εκπλήξεις, με τους δύο αρχηγούς να συνομιλούν μόνο μετά τη λήξη των ερωταπαντήσεων και προσπαθώντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις -αλλά κυρίως την ψήφο των αναποφάσιστων- εξελίχθηκε την Πέμπτη η τηλεοπτική αναμέτρηση ή debate όπως συχνά αναφέρεται, του Κώστα Σημίτη με τον Κώστα Καραμανλή.
0
Χωρίς εκπλήξεις, με τους δύο αρχηγούς να συνομιλούν μόνο μετά τη λήξη των ερωταπαντήσεων και προσπαθώντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις -αλλά κυρίως την ψήφο των αναποφάσιστων- εξελίχθηκε την Πέμπτη η τηλεοπτική αναμέτρηση ή debate όπως συχνά αναφέρεται, του Κώστα Σημίτη με τον Κώστα Καραμανλή.
Οι τέσσερις κύκλοι ερωτήσεων κάλυψαν ευρύ φάσμα θεμάτων: από την καθημερινότητα και τα προβλήματα της υγείας και της παιδείας έως την πορεία του χρηματιστηρίου και τα ελληνοτουρκικά.
Ο Κ.Σημίτης χαρακτήρισε ως κυριότερο επίτευγμα της κυβέρνησής του τη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη με την παράλληλη ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Ταυτόχρονα, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ στοχεύει η επόμενη τετραετία, για την οποία διαθέτει σχέδιο και όραμα, να είναι περίοδος επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως τα μεγάλα έργα αλλάζουν τη μορφή της χώρας, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει εκτός από την ονομαστική και την πραγματική σύγκλιση, καθώς το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων βρίσκεται πλέον πιο κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Για το ασφαλιστικό, επανέλαβε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν αιφνιδιασμοί, τόνισε για άλλη μια φορά ότι είναι λάθος η οικονομική πορεία της χώρας να κρίνεται μόνο από την πορεία της Σοφοκλέους.
Από την πλευρά του, ο Κ.Καραμανλής ανέφερε πως στόχος του κόμματός του εάν κερδίσει τις εκλογές της 9ης Απριλίου θα είναι η βελτίωση των κοινωνικών θεμάτων στη χώρα, τα οποία -όπως είπε- βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε πως το κόμμα του θα χτίσει πάνω στα όποια θετικά έχει πετύχει η κυβέρνηση, θα επιδιώξει τον περιορισμό του κράτους και του κομματισμού, επαναλαμβάνοντας τις εξαγγελίες του για ενίσχυση των μικρομεσαίων και αύξηση των κατώτερων συντάξεων.
Παράλληλα, ο Κ.Καραμανλής εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ, και κάνοντας πάλι λόγο για καθεστωτική νοοτροπία και αλαζονεία, ανέφερε πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου αυξάνεται η ανεργία, ενώ τόνισε πως η χώρα έχει πετύχει μόνο την ονομαστική και όχι την πραγματική σύγκλιση.
Αναφερόμενος στο χρηματιστήριο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για παρεμβάσεις που επηρεάζουν την αγορά. Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως οι μικρομεσαίοι βρίσκονται υπό διωγμό.
Ο πρωθυπουργός απάντησε στις κατηγορίες του Κ.Καραμανλή τονίζοντας πως η ΝΔ δίνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για αρνητισμό και σκανδαλολογία και επισήμανε πως το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ θα δημιουργήσει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.
Μοναδική παρέκκλιση από τους όρους διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης στους οποίους είχαν καταλήξει οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων ήταν η ανταλλαγή σχολίων από τους Κ.Σημίτη και Κ.Καραμανλή για τους κανόνες του debate, μετά το πέρας της διαδικασίας.
Καθώς η δημοσίευση δημοσκοπήσεων δεν επιτρέπεται, ο νικητής αυτής της τηλεοπτικής αναμέτρησης των παράλληλων μονολόγων -όπως τη χαρακτήρισαν πολλοί- θα αναδειχθεί από την κάλπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόλος: Στις φλόγες τυλίχθηκε ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε 12χρονο παιδί στην Αθήνα
- Γιουβέντους – Τζένοα 2-0: Οι «Μπιανκονέρι» παραμένουν σε απόσταση «βολής» από την 4άδα
- Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις για το fuel pass – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί
- LIVE: Νάπολι – Μίλαν
- Οι επιθέσεις στη Γάζα συνεχίζουν: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε σχολείο
- Για ποιο λόγο συνάντησε τον Εμμανουήλ Καραλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής


