55

Είκοσι έξι κομματικοί συνδυασμοί θα συμμετάσχουν τελικά στις εκλογές της 9ης Απριλίου μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου την Τρίτη το βράδυ να αποκλείσει το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών και το Ελληνικό Ευρωπαϊκό Κόμμα από την εκλογική διαδικασία.

Το Α τμήμα του Αρείου Πάγου δεν αποδέχθηκε τους Κυνηγούς, καθώς υπέβαλαν εκπρόθεσμα τη δήλωση του συνδυασμού τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ετσι, οι υποψήφιοι του κόμματος θα κατέλθουν στις εκλογές ανεξάρτητοι, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσουν τον τίτλο και το έμβλημά τους.


Εξάλλου, οι υποψήφιοι του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Κόμματος δεν ανακηρύχθηκαν από τα πρωτοδικεία.


Επιπλέον, το Ανώτατο Δικαστήριο απέκλεισε μερικούς υποψηφίους από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας της Εθνικής Συμμαχίας, όπως το στρατιωτικό Αθανάσιο Μαζαράκη, διότι δεν είχε υποβάλει παραίτηση, και το μόνιμο λοχία Αθανάσιο Βότση του ΕΠΑΚ για τον οποίο το Γενικό Επιτελείο Στρατού έκρινε ότι έχει υποχρέωση παραμονής στο στράτευμα.


Οι υπόλοιποι έξι συνδυασμοί που απορρίφθηκαν, επειδή κρίθηκε ότι δεν είχαν καταρτίσει τα απαιτούμενα ψηφοδέλτια, είναι η Ανεξάρτητη Πολιτική Παρουσία, το Λευκό, το Δημοκρατικό Κόμμα, το κόμμα των Οικονομικά Δυσαρεστημένων Ελλήνων, η Κοινωνική Μέριμνα και το Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας (ΕΛΚΣΙ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ