
Απαγορεύτηκε προσωρινά η κυκλοφορία του βιβλίου του Μ.Ανδρουλάκη στη Μακεδονία
Το μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απαγόρευσε την Πέμπτη την κυκλοφορία του βιβλίου Μν του Μίμη Ανδρουλάκη στην περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας έως τις 16 Μαΐου, οπότε αναμένεται να συζητηθεί επί της ουσίας η υπόθεση από το ίδιο δικαστήριο.
34
Το μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απαγόρευσε την Πέμπτη την κυκλοφορία του βιβλίου Μν του Μίμη Ανδρουλάκη στην περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας έως τις 16 Μαΐου, οπότε αναμένεται να συζητηθεί επί της ουσίας η υπόθεση από το ίδιο δικαστήριο.
Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, το βιβλίο δεν θα πωλείται ούτε θα εκτίθεται στις προθήκες όλων των βιβλιοπωλείων της περιφέρειας του εφετείου Θεσσαλονίκης, δηλαδή στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, Χαλκιδικής, Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας.
Tο σκεπτικό της απόφασης για προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας του βιβλίου είναι να εκτονωθεί το κλίμα έντασης που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου Μάκη Τρικούκη, συνηγόρου υπεράσπισης του συγγραφέα Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος, με δηλώσεις του, χαρακτήρισε στημένες τις αντιδράσεις που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στη Θεσσαλονίκη.
Ο ίδιος αναρωτήθηκε για ποιο λόγο οι εκπρόσωποι και τα μέλη των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων προκάλεσαν, την Τετάρτη, τα επεισόδια στο δικαστικό μέγαρο, αλλά την Πέμπτη απουσίαζαν. Επίσης, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι τον περασμένο Νοέμβριο, που κυκλοφόρησε το βιβλίο, δεν υπήρξαν αντιδράσεις, ενώ εδώ και ένα μήνα επικρατεί ένταση γύρω από αυτό το θέμα, μόλις κατατέθηκε στο πρωτοδικείο η αγωγή.
Εν τω μεταξύ, η απόφαση προκάλεσε την οργή του Μ.Ανδρουλάκη, ο οποίος στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96,1 έκανε λόγο για νίκη της παραεκκλησίας, επισημαίνοντας ότι προσβάλλει βάναυσα τα εθνικά και δημοκρατικά αισθήματα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Μακεδονίας.
Τέλος, παρέπεμψε στο μεγάλο Κρητικό συγγραφέα Ν.Καζαντζάκη, επαναλαμβάνοντας τα λεγόμενά του, όταν έγινε γνωστός ο αφορισμός του από την Εκκλησία.
MΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα: Παθοφυσιολογία, διάγνωση και θεραπευτικές προσεγγίσεις
- Ζάρα Λάρσον: Ένα αστείο για την άμβλωση της κόστισε 3 εκατομμύρια δολάρια – «Ok, losers»
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (7/4): Δράση με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα και Champions League
- Βασίλης Μάγγος: Αρχίζει η δίκη των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια – «Να μη φιμωθεί η φωνή μας»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Χρήστος Λούλης: Όταν ήταν 20 χρόνων και έπαιξε στο Ρουκ Ζουκ με τη Μαίρη Μηλιαρέση
