67

Χίλια δένδρα φύτεψαν την Κυριακή στο δάσος του Σέιχ-Σου τα μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Ηταν μια ενέργεια που συμβολίζει τόσο την αποκατάσταση του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, που κάηκε στη μεγάλη πυρκαγιά του 1997, όσο και τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού.

Στόχος μας είναι είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας Ανδρέας Σεφιχά να φυτέψουμε 50.000 δενδρύλλια, ένα στη μνήμη του κάθε προσφιλούς μας προσώπου που χάθηκε στα στρατόπεδα θανάτου της ναζιστικής Γερμανίας τα μαύρα χρόνια της Κατοχής.


Στο κάλεσμα, πάντως, της κοινότητας ανταποκρίθηκαν δεκάδες Θεσσαλονικείς, εβραϊκής καταγωγής, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες συγκεντρώθηκαν στο χώρο γύρω από το ξενοδοχείο Φιλίππειον.

ΜΠΕ