Ακαρπες οι σινοευρωπαϊκές συνομιλίες για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών
Χωρίς αποτέλεσμα έληξαν την Πέμπτη οι συνομιλίες Κίνας-ΕΕ για τη σύναψη διμερούς εμπορικής συμφωνίας, που θα επιτρέψει στην ασιατική χώρα να ενταχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO).
34
Χωρίς αποτέλεσμα έληξαν την Πέμπτη οι συνομιλίες Κίνας-ΕΕ για τη σύναψη διμερούς εμπορικής συμφωνίας, που θα επιτρέψει στην ασιατική χώρα να ενταχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO).
Η απόσταση έχει μικρύνει δήλωσε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Χανς-Φρίντριχ Μπέσελερ και πρόσθεσε: ωστόσο, δεν φτάσαμε ακόμη εκεί (που πρέπει). Μολονότι δεν προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινίσεις, πηγές της ΕΕ ανέφεραν ότι οι διαφωνίες επικεντρώνονται κυρίως στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και των ασφαλειών, αλλά και στην άρνηση του Πεκίνου να ανοίξει τις πόρτες σε περισσότερους Ευρωπαίους επιχειρηματίες.
Δόθηκε η εντύπωση ότι οι Κινέζοι δεν είχαν την αποφασιστικότητα που έδειξαν στις Βρυξέλλες σχολίασε αξιωματούχος της Ενωσης που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, καθώς -όπως εξήγησε- οι Ασιάτες συνομιλητές επανέφεραν παλαιότερα ζητήματα, γεγονός που οδήγησε τις συνομιλίες σε αδιέξοδο.
Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Greece Pushes Energy Hub Role Linking Saudi Arabia to Europe
- Αιτωλοακαρνανία: Στον ανακριτή ο 44χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου – Τι είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν
- Αυστραλία: Ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία
- Σοκ στην Μπουντεσλίγκα: Η Άιντραχτ απολύει τον Τόπμελερ!
- Αγνοούνται οκτώ ορειβάτες στον Ταΰγετο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Κανείς δεν είναι πλήρης επειδή δείχνει πλήρης στα social media

