46

Με καθυστέρηση δυόμισι ωρών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, άρχισε το πρωί του Σαββάτου η διεξαγωγή του Α πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τις τράπεζες. Στο διαγωνισμό, με τον οποίο θα καλυφθούν 1.149 θέσεις, προσήλθαν 14.000 υποψήφιοι από τους 25.000 που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Οπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Μιχάλης Παπαδάκης, η έναρξη του διαγωνισμού καθυστέρησε για να τηρηθεί η αρχή της ίσης μεταχείρισης προς όλους τους υποψηφίους, πολλοί από τους οποίους, κυρίως από τη νησιωτική και ορεινή Ελλάδα, είχαν μεγάλο πρόβλημα προσέλευσης στα εξεταστικά κέντρα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι απαιτήθηκε η χρήση αντιτορπιλικού και ελικοπτέρου για να προσέλθουν υποψήφιοι από την Κάλυμνο και τη Λέρο στο εξεταστικό κέντρο στην Κω.

ΑΠΕ