Εκσυγχρονίζεται το διατραπεζικό σύστημα ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ
Εκσυγχρονίζεται ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, το γνωστό διατραπεζικό σύστημα διαχείρισης αρχείου πληροφοριών, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Καθημερινή την Κυριακή.
46
Εκσυγχρονίζεται ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, το γνωστό διατραπεζικό σύστημα διαχείρισης αρχείου πληροφοριών, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Καθημερινή την Κυριακή.
Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, ο οποίος μετεξελίχθηκε το 1992 σε εξειδικευμένη ανώνυμη εταιρεία, αποτελεί το βασικό εργαλείο των τραπεζών στην παροχή πίστης, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους από τη σύναψη δανείων.
Συγκεκριμένα, έχει αποφασιστεί η αλλαγή του συστήματος της ποινής με κλιμάκωση της παραμονής των ονομάτων στο σύστημα ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος.
Παράλληλα, δημιουργείται μια νέα υπηρεσία καταγραφής των προσωπικών εγγράφων (ταυτότητα ή διαβατήριο) που έχουν κλαπεί, ώστε να αναγνωρίζονται από τις τράπεζες.
Σύμφωνα με το νέο σύστημα, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου του 2000, η κλιμάκωση θα γίνεται σε πέντε στάδια, ενώ προβλέπεται δεκαετής παραμονή στο σύστημα αλλά και αυτόματη διαγραφή για μικροοφειλέτες. Σε όλες τις περιπτώσεις όποιος εξοφλεί την οφειλή του θα διαγράφεται αυτόματα από το σύστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επέμβαση καρδιακού μπαϊπάς πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά χωρίς τομή στο στήθος
- Κρήτη: Με αυτή τη φωτογραφία αναζητούν τον 33χρονο αγνοούμενο γιατρό Αλέξη Τσικόπουλο
- Ιαπωνία: Αναστάτωση για εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες λόγω μπλακ άουτ σε σιδηροδρομικό δίκτυο του Τόκιο
- Η UEFA τιμώρησε με πρόστιμο την ΑΕΚ
- Κέιτ Χάντσον: Πώς οι φόβοι της μεταμόρφωσαν την καριέρα της
- Ταξιδιωτική οδηγία – καμπανάκι της Βρετανίας για τουλάχιστον 18 χώρες – Μεταξύ αυτών και η Κύπρος
