34

Διήμερη διάσκεψη με θέμα Η πρόκληση της νέας χιλιετίας διοργανώνει την προσεχή εβδομάδα στo ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, στη Θεσσαλονίκη, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει και το ΠΑΣΟΚ.

Aπό ελληνικής πλευράς θα παραστούν ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος και οι ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των σοσιαλιστικών κομμάτων των βαλκανικών χωρών.

Συγκεκριμένα, από την Αλβανία, ο Αλεξάντρ Αμπντούλα, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ο Αποστόλ Γκογκό, πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών. Η Βουλγαρία θα εκπροσωπηθεί από τον Μπούγκοβεστ Σέντοφ, πρώην πρόεδρο της Bουλής, και τη Νόρα Ανανίεβα, βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η Ρουμανία από τον πρώην πρόεδρο Ιον Ιλιέσκου και τον Μίρτσεα Ποπέσκου, μέλος του Ινστιτούτου του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Από την ΠΓΔΜ, ο Ιγκόρ Ιβανόφσκι, βουλευτής και πρόεδρος της νεολαίας των Σοσιαλδημοκρατών, και η βουλευτής Ράντμιλα Σεκερίσκα, ενώ από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας οι καθηγητές του πανεπιστημίου Πέταρ Κόβατς και Πέντραγκ Σίμιτς, καθώς και ο Μίοντραγκ Βούκοβιτς, σύμβουλος του Μαυροβούνιου προέδρου Μίλο Τζουγκάνοβιτς.

Την Κροατία, τέλος, θα εκπροσωπήσει ο Σβόινιμιρ Μπάλετιτς, διευθυντής του Οικονομικού Ινστιτούτου του Ζάγκρεμπ.

Από την Ευρώπη θα παραστούν ο Γιαν Μαρίνου Σβίσμα, Ολλανδός ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Αλέν Σενά, του Ινστιτούτου Ζαν Ζορές του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, ο Σβόμποντα Χάνες, μέλος του Ινστιτούτου του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αυστρίας, ο Εσριχ Φρολ Ρένερ, μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αυστρίας, ο Πάολο Καζάκα, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και Ιταλός ευρωβουλευτής, ο Φρίντριχ Ρολ, από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ρωσικής Διπλωματίας, Βλαντιμίρ Κοτλιάρ.

ΜΠΕ