37

Πτωτικές τάσεις σημειώθηκαν στην τιμή του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές την Τετάρτη μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Βενεζουέλας, Αλί Ροντρίγκεζ, ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (OPEC) δεν θα πρέπει να πιέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αγορές, διατηρώντας σε χαμηλά επίπεδα την παραγωγή πετρελαίου.

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ για το Μάρτιο έπεσε κατά τη διάρκεια της Τετάρτης έως και 57 σεντς, φτάνοντας τα 25,82 δολάρια το βαρέλι.


Ο περιορισμός στην παραγωγή του πετρελαίου αναμένεται να αποτελέσει το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου των χωρών του OPEC στις 27 Μαρτίου, οπότε και παύει να ισχύει η συμφωνία, διάρκειας ενός έτους, που είχαν υπογράψει πέρσι οι χώρες-μέλη του διεθνούς οργανισμού.


Η συμφωνία των υπουργών του OPEC, το Μάρτιο του 1999, συντέλεσε στη μείωση της παραγωγής του αργού πετρελαίου κατά 4%, με αποτέλεσμα την ανάκαμψη της τιμής του, η οποία είχε πέσει κάτω των δέκα δολαρίων το βαρέλι.


Reuters

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ