
Η ανεργία στη Βρετανία στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών
Η ανεργία στη Βρετανία έπεσε το Δεκέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών, στο 4% του εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν την Τετάρτη, η ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων δεν επιταχύνθηκε.
67
Η ανεργία στη Βρετανία έπεσε το Δεκέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών, στο 4% του εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν την Τετάρτη, η ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων δεν επιταχύνθηκε.
Στην ανακοίνωσή της, η βρετανική Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής αναφέρει ότι ο αριθμός των ανέργων έπεσε στα 1,16 εκατ. άτομα, το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 1980, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το δέκατο συνεχόμενο μήνα πτώσης. Επισημαίνει, επιπλέον, ότι τo ποσοστό ανεργίας του 4% είναι το χαμηλότερο επίπεδο που έχει διαμορφωθεί στη Βρετανία από τον Ιανουάριο του 1968.
Η πτώση της ανεργίας αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας, η οποία αναπτύσσεται με έντονο ρυθμό ύστερα από την ύφεση του 1998.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση δείκτη του Labour Force Survey, η ανεργία παρέμεινε σταθερή από το Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο στο 5,9%.
Ωστόσο, η πτώση του αριθμού ανέργων δεν συνοδεύτηκε από αύξηση του μέσου όρου κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Ο τελευταίος αποτελεί ένδειξη-κλειδί την οποία παρακολουθεί η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας στη μηνιαία της σύσκεψη για τα επιτόκια. Σύμφωνα με την επιτροπή, η αύξηση της κερδοφορίας παρέμεινε σταθερή στο 4,9% έως και το Νοέμβριο.
Reuters
- Τον έψαχνε 2 χρόνια – Πώς έγινε η δολοφονία του 20χρονου στην Κρήτη
- Euroleague: Το 7ο Final Four του Μπαρτζώκα – Πρώτη φορά με 3-0
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν έφτιαξε μηχανισμό για τη διαχείριση του διάπλου – Κανείς δεν περνάει χωρίς άδεια
- Μονακό – Ολυμπιακός 82-105: Ραντεβού στην Αθήνα
- Επεισόδιο Κωνσταντοπούλου-Πολύζου στην Αθηναϊκή Λέσχη – Πριν το επίσημο γεύμα προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
- Βρετανία: Οι χαμένες ευκαιρίες του Κιρ Στάρμερ για μια επιστροφή στο μέλλον
