
Ενοχλημένοι οι παραγωγοί τυριού της Νότιας Αφρικής από την απόφαση της ΕΕ
Οι παραγωγοί γαλακτοκομικών της Νότιας Αφρικής κατηγόρησαν την Ευρωπαϊκή Ενωση για υπαναχώρηση στο θέμα των ποσοστώσεων στις εξαγωγές τυριού και επισήμαναν την ανάγκη για έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων, ώστε να μην προσφύγουν στα δικαστήρια.
37
Οι παραγωγοί γαλακτοκομικών της Νότιας Αφρικής κατηγόρησαν την Ευρωπαϊκή Ενωση για υπαναχώρηση στο θέμα των ποσοστώσεων στις εξαγωγές τυριού και επισήμαναν την ανάγκη για έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων, ώστε να μην προσφύγουν στα δικαστήρια.
Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, για τη διεκδίκηση περίπου 50 εκατ. ραντ (2,6 δισ. δρχ.) από διαφυγόντα κέρδη, μπορεί να στοιχειοθετηθεί μόνο αν αποτύχουν οι συνομιλίες με την ΕΕ και την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, δηλώνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γαλακτοκομικών Προϊόντων της Νότιας Αφρικής, Γιόχαν Θέρον.
Ο Θέρον πρόσθεσε ακόμα πως τα νέα διοικητικά μέτρα που υιοθέτησε η ΕΕ σημαίνουν ότι εισαγωγές τυριών θα μπορούν να γίνουν μόνον από καθιερωμένους εμπόρους, οι οποίοι θα πιέζουν για να εξασφαλίσουν τιμές χαμηλότερες από αυτές του ελεύθερου εμπορίου.
Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι αντιδράσεις του Οργανισμού Γάλακτος της Νότιας Αφρικής, ο οποίος κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι υπαναχώρησε στο θέμα υπό το βάρος της πίεσης των Ευρωπαίων παραγωγών.
Reuters
- Πάπας Λέων: Ας μου κάνουν κριτική χρησιμοποιώντας την αλήθεια
- Σακελλαρίδης: Θεσμική εκτροπή οι χειρισμοί Τζαβέλλα στο σκάνδαλο των υποκλοπών
- Ρούμπιο: Η επιχείρηση «Επική Οργή» κατά του Ιράν τελείωσε – Τώρα επικεντρωνόμαστε στην «Επιχείρηση Ελευθερία»
- Τεχνητή Νοημοσύνη: H επόμενη γενιά των eSIM – Τι είναι και πώς λειτουργεί
- Γιορτή σήμερα 6 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]

