52

Τον κίνδυνο να χάσουν τη χρονιά τους από απουσίες, όσοι μαθητές απέχουν από τα μαθήματα ή συνεχίζουν τις καταλήψεις, επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, ενώ από την πλευρά της η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα κρατά απουσίες.

Οπως τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας: τα σχολεία είναι και θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ συγχρόνως υπογράμμισε ότι από εδώ και στο εξής θα εφαρμόζονται κατά γράμμα οι νόμοι. Η δήλωσή του αποτελεί προειδοποίηση προς τους καταληψίες σχολείων, τα οποία έχουν ανοίξει πάλι ύστερα από επέμβαση του εισαγγελέα και των αστυνομικών αρχών.

Ανάλογη θα είναι η στάση του υπουργείου απέναντι στους καθηγητές, που αρνούνται να κάνουν μάθημα, καθώς ο υφυπουργός, Ιωάννης Ανθόπουλος, δήλωσε ότι θα οδηγούνται σε Πειθαρχικό Συμβούλιο όπου, σύμφωνα με το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, θα τίθεται και το θέμα της απόλυσής τους.

Ωστόσο, σε συνεδρίασή της την Πέμπτη, η ΟΛΜΕ αποφάσισε ότι τα μέλη της δεν θα κρατούν απουσιολόγιο εφόσον συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των μαθητών, ενώ ανανέωσε τις τρίωρες στάσεις εργασίας, ειδικότερα στα σχολεία όπου σημειώνονται παρεμβάσεις της εισαγγελίας και της αστυνομίας.

Παρ όλες τις εντάσεις, που εξακολουθούν να υφίστανται στον τομέα της παιδείας, ο αρμόδιος υπουργός επανέλαβε ότι περιμένει με ενδιαφέρον τις προτάσεις για βελτιωτικές αλλαγές στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, οι οποίες θα συντελέσουν στην αποδοχή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ