
Αισιόδοξη από τις επαφές της στη Συρία η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Αισιόδοξη εμφανίστηκε την Τρίτη η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μαντλίν Ολμπράιτ, μετά την τρίωρη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Συρίας Χαφέζ αλ-Ασαντ στη Δαμασκό.
37
Αισιόδοξη εμφανίστηκε την Τρίτη η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μαντλίν Ολμπράιτ, μετά την τρίωρη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Συρίας Χαφέζ αλ-Ασαντ στη Δαμασκό.
Η Αμερικανίδα υπουργός αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών, δηλώνοντας ότι αυτές αποδίδουν περισσότερο όταν δεν δημοσιοποιούνται, και περιορίστηκε απλώς στο να δηλώσει ότι τώρα είναι περισσότερο αισιόδοξη. Η Μαντλίν Ολμπράιτ εμφανίστηκε πεπεισμένη για τη σοβαρότητα των προθέσεων του Σύρου προέδρου για την επίτευξη ειρήνης με το Ισραήλ.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας της Ολμπράιτ στη Μέση Ανατολή είναι το Ισραήλ, όπου θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ και αργότερα με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ. Την Πέμπτη, η Αμερικανίδα υπουργός θα μεταβεί στο Κάιρο και θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.
Σε αναμονή της επίσκεψης Ολμπράιτ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, δήλωσε την Τρίτη ότι θα αναστείλει την εφαρμογή της απόφασης να προστεθούν 1.800 κατοικίες στους οικισμούς γύρω από την Ιερουσαλήμ, αφού οι Παλαιστίνιοι κατέστησαν σαφές ότι τυχόν επέκταση των οικισμών θα διακόψει την ειρηνευτική διαδικασία.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του, Γιέζι Μπούζεκ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η εφαρμογή παρόμοιων σχεδίων αντιφάσκει με τις προσπάθειες της χώρας του να επιτευχθεί μία τελική συμφωνία με την Παλαιστινιακή Αρχή.
Associated Press, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]
- Καιρός: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία το Σάββατο – Πού θα χιονίσει
- Το «αθόρυβο» μοντέλο της QSI
- Πολυτελή ακίνητα: Πωλείται το ιδιωτικό νησί του εκλιπόντος δισεκατομμυριούχου της Swarovski κοντά στη Βενετία
- Συνταγή: Κέικ λεμονιού
- «Άνοιξη της δυσαρέσκειας» στη Ρωσία; – Ο Πούτιν απέναντι σε αυξανόμενες φωνές διαμαρτυρίας


