67

Oι Ελληνες οδηγοί παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαϊκό λαό. Στο 31% ανέρχονται οι οδηγοί που δεν σταματούν στο κόκκινο. Η πληροφορία αυτή προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και δημοσιεύτηκε στους Times την Παρασκευή.

Οι Ελληνες οδηγοί συναγωνίζονται τους Πορτογάλους στην παραβίαση των ορίων ταχύτητας και έρχονται δεύτεροι σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ωστόσο, οι Ελληνες οδηγοί κάνουν 47 λεπτά για να φτάσουν στη δουλειά τους, ενώ οι Βρετανοί, που χαρακτηρίστηκαν οι χειρότεροι Ευρωπαίοι οδηγοί για το 1998, ξοδεύουν 50 λεπτά για την ίδια χιλιομετρική απόσταση. Τέλος, οι Ιταλοί φαίνεται ότι είναι οι πιο γρήγοροι, καθώς διανύουν την ίδια απόσταση σε μόλις 25 λεπτά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ