Ο Χαταμί εξέφρασε τη λύπη του για τη φυλάκιση του μεταρρυθμιστή Νουρί
Ο πρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Χαταμί εξέφρασε τη λύπη του για τη φυλάκιση του μεταρρυθμιστή Αμπντολά Νουρί με την κατηγορία της πολιτικής και θρησκευτικής ανυπακοής.
Ο πρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Χαταμί εξέφρασε τη λύπη του για τη φυλάκιση του μεταρρυθμιστή Αμπντολά Νουρί με την κατηγορία της πολιτικής και θρησκευτικής ανυπακοής.
Απευθυνόμενος σε ομάδα μεταρρυθμιστών πολιτικών της χώρας του, ο πρόεδρος του Ιράν εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Νουρί -ο οποίος το Σάββατο άρχισε να εκτίει την ποινή που του επεβλήθη- θα μπορέσει να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική.
Ο Νουρί καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών από το Θρησκευτικό Δικαστήριο του Ιράν σε μία δίκη που έθεσε προς συζήτηση τα πιο καίρια προβλήματα της ισλαμικής επανάστασης, όπως είναι τα νομικά όρια των εξουσιών του κλήρου, το δικαίωμα έκφρασης των διαφωνούντων κληρικών και των θρησκευτικών ομάδων και τις σχέσεις του Ιράν με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το δικαστήριο επέβαλε ακόμη το κλείσιμο της εφημερίδας του, Κhordad, που εκφράζει τις μεταρρυθμιστικές απόψεις του προέδρου Χαταμί.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.