
Σχετική ηρεμία επικρατεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τα επεισόδια
Σχετική ηρεμία επικρατεί στις 9 το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, μετά και την τελευταία επέμβαση πάνω από 40 διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες κατέλαβαν όλα τα επίμαχα σημεία του κέντρου των Αθηνών, όπως οι πλατείες Συντάγματος και Ομονοίας, το Πολυτεχνείο κ.λπ.
67
Σχετική ηρεμία επικρατεί στις 9 το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, μετά και την τελευταία επέμβαση πάνω από 40 διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες κατέλαβαν όλα τα επίμαχα σημεία του κέντρου των Αθηνών, όπως οι πλατείες Συντάγματος και Ομονοίας, το Πολυτεχνείο κ.λπ.
Οι διαδηλωτές έχουν υποχωρήσει δυτικά της πλατείας Ομονοίας και το μεγαλύτερο μέρος του όγκου της διαδήλωσης έχει διαλυθεί εντελώς.
Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η πρωτεύουσα, με πολύ μεγάλες καταστροφές. Επί των οδών Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας και Φιλελλήνων δεν υπάρχει ούτε μια τράπεζα που να μην έχει υποστεί καταστροφές. Αρκετές μάλιστα είχαν παραδοθεί στις φλόγες και υπέστησαν μεγάλες ζημιές και στο εσωτερικό τους.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στα εμπορικά καταστήματα, τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές. Κάδοι απορριμμάτων και ο τεράστιος όγκος των σκουπιδιών που δεν περισυλλέχθηκαν λόγω της απεργίας των τελευταίων ημερών, έδωσαν την ευκαιρία στις λίγες δεκάδες αναρχικών να ανάψουν φωτιές και να δημιουργήσουν μια άνευ προηγουμένου κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.
Συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σβήνουν και τις τελευταίες εστίες φωτιάς, ενώ στους δρόμους έκαναν την εμφάνισή τους και συνεργεία του δήμου Αθηναίων, που άρχισαν την προσπάθεια καθαρισμού του κέντρου.
Σημειώνεται ότι των επεισοδίων προηγήθηκε διαπραγμάτευση των αστυνομικών διευθυντών στο σημείο της συγκέντρωσης με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), Γιώργο Μαυρίκο, το γραμματέα της ΕΕΔΥΕ, κ.Παφίλη, και άλλους εκπροσώπους οργανώσεων και φορέων, που κατέληξαν σε απαγόρευση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία.
Η Παπαρήγα είχε επισημάνει ότι προσωπικά η ίδια εγγυούνταν να διαφυλαχθεί η διαδήλωση από έκτροπα και επεισόδια και όπως ανέφερε τα άτομα που αποτελούν την πρώτη γραμμή της πορείας δεν είναι οι γνωστοί άγνωστοι, αλλά επώνυμοι πολίτες αυτής της χώρας, που ζητούν να γίνει πράξη το δικαίωμά τους να διαδηλώσουν ελεύθερα κατά της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στο μεταξύ, διαδήλωση κατά της επίσκεψης Κλίντον στην Ελλάδα πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ στην οδό Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη, δύο χιλιάδες περίπου άτομα.
Εξω από το προξενείο οι διαδηλωτές φώναξαν αντιαμερικανικά συνθήματα, έκαψαν μια αμερικανική σημαία και μερικοί εκσφενδόνισαν κέρματα κατά του κτιρίου.
Στη συνέχεια, η πορεία κινήθηκε προς το χώρο του λιμανιού, από όπου διέρχονται οι δυνάμεις της KFOR προς και από το Κοσσυφοπέδιο, όπου επίσης κυριάρχησαν τα αντιαμερικανικά συνθήματα.
ΑΠΕ
- Η Αναστάσιμη Ακολουθία ζωντανά από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς
- Η Björk ετοιμάζει ένα rave στην Ισλανδία με φόντο την ηλιακή έκλειψη
- Το φάντασμα της «ανοκρατίας» – Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια κρίση που κάποτε διαγνώστηκε σε άλλους
- Ο Ολυμπιακός, ο νέος Έλληνας ποδοσφαιριστής, το CIES και η απόφαση που δεν αλλάζει
- Το απίθανο, σχεδόν άγνωστο, χαρτονόμισμα των 2 δολαρίων στις ΗΠΑ
- Γιανάι: «Ο Βασίλιε Μίτσιτς έχασε πέντε κιλά λόγω της κοπέλας του»


