
Νέα επίθεση της Washington Post κατά της Ελλάδας για την τρομοκρατία
Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας για την αδυναμία της να πατάξει την τρομοκρατία, εξαπολύει με άρθρο-γνώμης, που δημοσιεύει την Τρίτη, η Washinghton Post. Ο αρθρογράφος, μάλιστα, καλεί το αμερικανικό Κογκρέσο να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην Ελλάδα, εάν αυτή δεν επιδείξει αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
46
Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας για την αδυναμία της να πατάξει την τρομοκρατία, εξαπολύει με άρθρο-γνώμης, που δημοσιεύει την Τρίτη, η Washinghton Post. Ο αρθρογράφος, μάλιστα, καλεί το αμερικανικό Κογκρέσο να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην Ελλάδα, εάν αυτή δεν επιδείξει αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Το άρθρο, που τιτλοφορείται Ο ελληνικός τρόμος, υπογράφει το πρώην στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου, Γουέιν Μέρι, που είναι τώρα
διευθυντής προγράμματος στο Ατλαντικό Συμβούλιο στην Ουάσιγκτον. Στο άρθρο αναφέρεται πως, αν και η Ελλάδα δεν έχει το χειρότερο πρόβλημα τρομοκρατίας στον κόσμο, έχει το χειρότερο πρόβλημα αντιτρομοκρατίας, μια που οι ελληνικές αρχές δεν θέλουν να ανακαλύψουν και να παραπέμψουν στη δικαιοσύνη τους τρομοκράτες.
Πρέπει να σημειωθεί, εδώ, πως ο Μέρι υπηρέτησε στην Αθήνα ως αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με ευθύνη στα θέματα της τρομοκρατίας, την περίοδο 1987-1990, θητεία που χαρακτηρίζει πικρή, εκνευριστική εμπειρία, μια που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η αμερικανική κυβέρνηση ξοδεύει για την προστασία των μελών τής αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα περισσότερα από ό,τι στη Βηρυτό, την Μπογκοτά και το Αλγέρι.
Ο συγγραφέας του άρθρου χαρακτηρίζει τυπική και αντιπαραγωγική τη διερεύνηση κάθε επίθεσης από την Ελληνική Αστυνομία, μια που η πολιτική ευθύνη εμποδίζει τις έρευνες να προχωρήσουν σε βάθος, ενώ επισημαίνει πως οι αρμόδιοι των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών δεν θεωρούν σοβαρό το πρόβλημα της 17 Νοέμβρη.
Ο Μέρι χαρακτηρίζει τους υποτιθέμενους δεσμούς μελών της αριστερής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ με την 17 Νοέμβρη ως τμήμα του προβλήματος εκτιμώντας ότι η λυπηρή αλήθεια είναι πως η τρομοκρατική οργάνωση, που εκφράζει βαθύτερες εθνοκεντρικές, βαλκανικές προκαταλήψεις, χαίρει ευρείας λαϊκής αποδοχής.
Ο αρθρογράφος της Washington Post καταλήγει καλώντας το αμερικανικό Κογκρέσο να επιβάλει κυρώσεις στην Ελλάδα και η παροχή στρατιωτικής βοήθειας να συνδεθεί στενά με την ύπαρξη αποτελεσμάτων κατά της 17 Νοέμβρη.
ΑΠΕ
- Βάρη: Βίντεο ντοκουμέντο από την επεισοδιακή καταδίωξη διαρρηκτών με πυροβολισμούς
- Συλλυπητήρια από ΕΠΟ, ΠΑΟΚ και Ηρακλή για τον Στέφανο Μπορμπόκη
- Γάλλος αθλητής του παρκούρ γίνεται viral με τρομακτικά άλματα σε ταράτσες της Αθήνας
- Στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης ο Δένδιας – «Σας ευχαριστώ για αυτό που κάνετε εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού»
- Κατέρρευσε διώροφη πολυκατοικία στην Κύπρο: Μάχη για απεγκλωβισμό ατόμου – Τρείς τραυματίες
- Γεροξεκούτης, παλιάτσος, «απολύεσαι!»: 12 φορές που οι παγκόσμιοι ηγέτες τα έβαλαν ανοιχτά με τον Τραμπ
