
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέλνει την Ελλάδα στο δικαστήριο για την caretta caretta
Κατηγορούμενη ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου φέρνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα για ελλιπή προστασία της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta στη Ζάκυνθο.
55
Κατηγορούμενη ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου φέρνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα για ελλιπή προστασία της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta στη Ζάκυνθο.
Η επιτροπή απογοητεύτηκε από τα μέτρα προστασίας των ακτών στο ελληνικό νησί όπου οι χελώνες εναποθέτουν τα αυγά τους, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Παρασκευή.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προειδοποιήσει, τον περασμένο Ιούνιο, τις ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, αλλά δεν υπήρξε κάποια πρόοδος. Ανάλογη έλλειψη προόδου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σημειώνεται και στη δημιουργία του θαλάσσιου πάρκου στην περιοχή, που είχε εξαγγελθεί, το οποίο καθυστερεί λόγω εκκρεμών νομικών διαδικασιών.
Associated Press
- Περού: Η υποψήφια της δεξιάς Φουχιμόρι προηγείται στις προεδρικές εκλογές
- Ουγγαρία: Το Tisza εξασφαλίζει υπερπλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο
- Ουκρανία: Ελαβε τέλος και επισήμως η πασχαλινή κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία
- Πετρέλαιο: Η τιμή του βαρελιού ξεπέρασε πάλι τα 100 δολάρια έπειτα από τις ανακοινώσεις του Τραμπ
- Ο Λίβανος εργάζεται για να επιτύχει «την ισραηλινή αποχώρηση από το έδαφός του»
- Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: «Γελοίες και διασκεδαστικές» οι απειλές για ναυτικό αποκλεισμό