Αυξήσεις 2,3% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει η εισοδηματική πολιτική για το 2000
Ανακοίνωσε χθες στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2000 ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Οπως αναμενόταν, με την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις θα είναι μικρές, της τάξεως του 2,3% και του 4-5% αντίστοιχα.
Ανακοίνωσε χθες στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2000 ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Οπως αναμενόταν, με την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις θα είναι μικρές, της τάξεως του 2,3% και του 4-5% αντίστοιχα.
Στην ανακοίνωσή του, ο Χριστοδουλάκης τόνισε ότι οι αυξήσεις ξεπερνούν τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των εν λόγω κατηγοριών, η οποία ενισχύεται περαιτέρω από τις φοροαπαλλαγές, καθώς και από την αύξηση των επιδομάτων.
Eιδικότερα, η αύξηση των αφορολόγητων ποσών, που θα εκφραστεί με μείωση των παρακρατήσεων φόρου εισοδήματος από την αρχή του 2000, μετατρέπει τη μισθολογική αύξηση σε ουσιαστική αύξηση των αποδοχών της τάξεως του 3,5%.
Συγχρόνως, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο της μείωσης των επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια χορηγούμενα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς και της αύξησης του ποσού στεγαστικής δανειοδότησης. Η μείωση των επιτοκίων, της τάξεως του 0,5-1%, ενδέχεται να εξαγγελθεί πριν το τέλος του έτους και θα είναι ανεξάρτητη από την πορεία των επιτοκίων των εμπορικών τραπεζών.
Αν και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης είχε πρoαναγγελθεί σε δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής, η επίσημη αγγελία των εισοδηματικών μέτρων για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς και πολιτικούς συνταξιούχους, έδωσε την ευκαιρία στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της, καθώς θεωρεί ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν ικανοποιούν τα αιτήματα της οργάνωσης. Για το λόγο αυτό, διήγγειλε τη διοργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων στο εγγύς μέλλον.
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Το λιντσάρισμα, τα δεσμά και η χρυσή εκδίκηση της ποπ πριγκίπισσας – «Δικαιοσύνη»
- Ουκρανία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Ενέργειας – Προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα
- Νίκαια: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για βιασμό ανηλίκου και πορνογραφία – Μαζί τους και μία ανήλικη
- Ολυμπιακός: Το νέο ιστορικό επίτευγμα του Κώστα Παπανικολάου (pic)
- Τζουμέρκα: Δρόμος υποχώρησε στα Πράμαντα και «κατάπιε» ΙΧ – Από θαύμα γλίτωσε ο οδηγός
- ΚΚΕ: Οι φωτογραφίες των 200 της Καισαριανής δείχνουν το ηθικό μεγαλείο των κομμουνιστών
