Τείχος από πάγο στην Ιερουσαλήμ
Ιερουσαλήμ - Ο Αμερικανός γλύπτης Σάιχουλ παρουσίασε την Κυριακή στην Ιερουσαλήμ ένα τείχος κατασκευασμένο από πάγο που ζυγίζει 64 τόννους εν όψει της νέας χιλιετίας. Το έργο, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αντέξει περισσότερο από μία εβδομάδα.
67
Ιερουσαλήμ – Ο Αμερικανός γλύπτης Σάιχουλ παρουσίασε την Κυριακή στην Ιερουσαλήμ ένα τείχος κατασκευασμένο από πάγο που ζυγίζει 64 τόννους εν όψει της νέας χιλιετίας. Το έργο, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αντέξει περισσότερο από μία εβδομάδα.
Ο Σάιχουλι δήλωσε ότι ελπίζει πως οι επισκέπτες που θα δουν το ιδιότρυπο γλυπτό του κοντά στην πήλη της τζάφα στην Ιερουσαλήμ θα δουν το έργο του ως μεταφορά για την ειρήνη ανάμεσα σε άραβες και Ιουδαίους.
Αν οι άνθρωποι το δουν σαν ένα σύμβολο για το λιώσιμο των διαφορών τους θα είναι θαυμάσιο, δήλωσε ο καλλιτέχνης.
Ο Σάιχουλι άρχισε την κατασκευή το Σάββατο το βράδυ, χρησιμοποιώντας 24 πλάκες πάγου από την Αλάσκα.
Το ύψος του τείχους είναι τέσσερα μέτρα ενώ το μήκος του δώδεκα. Το γλυπτό άρχισε ήδη να λιώνει υπό τους 29 βαθμούς κελσίου της Ιερουσαλήμ
Ο σάιχουλι εμπνεύστηκε το έργο μετά τα εγκάινια της έκθεσής του για τη χιλιετία στην Ιερουσαλήμ τον περασμένο Ιούλιο.
Ξύπνησα ένα πρωί και είπα ότι θα το πράξω για την Ιερουσαλήμ. Είναι το παρόν μου!, είπε στο Ρόιτερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κλήρωση: Δείτε ποιοι είναι οι 12 όμιλοι του Μουντιάλ 2026 (pic)
- Μαρουάν Μπαργούτι: Η οικογένεια του ηγέτη της Φατάχ καταγγέλλει ότι υφίσταται βασανιστήρια στο Ισραήλ
- Θεσσαλονίκη: Αγρότες έντυσαν με… λαμπιόνα τα τρακτέρ τους – Χριστούγεννα στα μπλόκα
- Η απονομή του τροπαίου του League Cup στον Ολυμπιακό (pics+vid)
- Η τεχνητή νοημοσύνη επανασχεδιάζει την παιδική ηλικία – Προνομιούχες γενιές ή κενό βασίλειο;
- Τα βήματα για έκδοση διαβατηρίου – Πόσο κοστίζει
