Το πράσινο τσάι προλαμβάνει τον καρκίνο του πεπτικού συστήματος
Οι γυναίκες που πίνουν τακτικά πράσινο τσάι, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του εντέρου, του στομάχου ή του οισοφάγου, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα.
Οι γυναίκες που πίνουν τακτικά πράσινο τσάι, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του εντέρου, του στομάχου ή του οισοφάγου, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα.

Ο υποσιτισμός και η φτώχεια είναι φαινόμενα αλληλένδετα και οι προσπάθειες μείωσης του παιδικού υποσιτισμού στον κόσμο καταπολεμά ταυτόχρονα τη φτώχεια. Οι ρίζες του υποσιτισμού βρίσκονται στη φτώχεια, την έλλειψη εκπαίδευσης και τις ανισότητες και χρειάζεται κάτι περισσότερο από την απλή παροχή τροφίμων για να καταπολεμηθεί.

Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι έχουμε αναρωτηθεί τι είναι καλύτερο να τρώμε, νωπά ή κατεψυγμένα λαχανικά. Στην απορία μας απαντά η μελέτη που εκπόνησε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μπιλιαδέρης στο Εργαστήριο Χημείας & Βιοχημείας Τροφίμων, του Τμήματος Γεωπονίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Η κατανάλωση επτά μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά βελτιώνει την ψυχική υγεία και το αίσθημα ευτυχίας των ανθρώπων, σύμφωνα με βρετανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Social Indicators Research.

Η εμμηνόπαυση, η εγκυμοσύνη, η γαλουχία αυξάνουν τις ανάγκες του οργανισμού σε ασβέστιο. Η έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα, η υπερκατανάλωση καφέ και αλκοόλ αυξάνουν τον κίνδυνο για οστεοπόρωση σε άνδρες και γυναίκες. Το Caltrate συμπληρώνει καθημερινά τη διατροφή σε ασβέστιο και βιταμίνη D.
Τα αυξημένα επίπεδα λυκοπένης στο οργανισμό των ανδρών σχετίζονται με μειωμένο κατά 55% κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Neurology.
Γνωρίζετε φυσικά ότι η διατροφική καταστροφή σας είναι να παραγγείλετε ένα διπλό τσίζμπεργκερ ή μια σούπερ σπέσιαλ πίτσα, όταν βγαίνετε έξω για φαγητό. Αλλά μήπως και το ψυγείο σας βρίθει ανθυγιεινών πρώτων υλών; Αν θεωρείτε εαυτόν μέσο καταναλωτή, τότε σίγουρα έχετε στο ψυγείο σας κάποια βασικά είδη διατροφής που σας προσφέρουν καθημερινά πολλές επιπλέον θερμίδες, αλάτι, λιπαρά και/ή ζάχαρη και μάλιστα χωρίς πάντα να το συνειδητοποιείτε.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με βάση τις τελευταίες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, η σόγια περιλαμβάνεται, μαζί με τις φυτικές στερόλες, τις φυτικές ίνες και τα ω-3 λιπαρά οξέα, στα τέσσερα «λειτουργικά τρόφιμα» τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.
Νεοζηλανδοί επιστήμονες κατέρριψαν τον «μύθο» ότι η προληπτική λήψη βιταμίνης D παρέχει προστασία έναντι του κρυολογήματος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο JAMA.
Τα λιπαρά ψάρια που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα παρέχουν προστασία στην υγεία της καρδιάς, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές και προτείνουν την κατανάλωση τους αντί της λήψης συμπληρωμάτων διατροφής.
Τρώγοντας ένα μήλο την ημέρα μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα της LDL («κακής») Χοληστερόλης, θωρακίζοντας την καρδιαγγειακή υγεία σας, αποφαίνονται Αμερικανοί επιστήμονες σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Functional Foods.
Το Becel pro-activ φροντίζει την καρδιά μας και με την αγορά μιας οποιασδήποτε συσκευασίας μαργαρίνης Becel pro-activ 250 γρ. ή 500 γρ. για τη μείωση της χοληστερίνης, μας προσφέρει μια εξέταση ολικής χοληστερίνης δωρεάν σε οποιοδήποτε παράρτημα του ομίλου Euromedica!
Η ΜΕΒΓΑΛ παρουσιάζει το νέο Στραγγιστό γιαούρτι, ένα γιαούρτι φτιαγμένο από ολόφρεσκο γάλα και με αυθεντική, πλούσια γεύση από τη Μακεδονία.
Η πλούσια σε αντιοξειδωτικά και λαχανικά διατροφή και η μεσογειακή δίαιτα συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, ο οποίος πλήττει περισσότερο τους άνδρες των ανεπτυγμένων χωρών.
Βιολειτουργικά τρόφιμα, εξίσου νόστιμα με τα συμβατικά, δημιουργεί εδώ και περίπου 11 χρόνια η επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα.
Τα βιολογικά τρόφιμα δεν είναι περισσότερο θρεπτικά από τα συμβατικά, ενώ είναι εξίσου πιθανό να είναι μολυσμένα με ορισμένα βακτήρια, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Internal Medicine.
Παρά τις μελέτες που σχετίζουν τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα με λιγότερα εμφράγματα και θανάτους, μια νέα έρευνα διαπιστώνει ότι η ημερήσια χορήγηση βιταμίνης D σε ηλικιωμένες γυναίκες δεν μειώνει τους καρδιακούς κινδύνους.
Η τακτική κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στους άνδρες, σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology.
Το καλοκαίρι, ημερολογιακά τουλάχιστον, έφτασε στο τέλος του! Οι διακοπές εκτός από ξεκούραση και αποθέματα ενέργειας και ζωντάνιας, μας πρόσφεραν και μερικά επιπλέον κιλά. Η δίαιτα λοιπόν είναι στα φθινοπωρινά πλάνα αρκετών εξ ημών.
Προηγούμενες μελέτες είχαν ήδη συνδέσει την κακή διατροφή με την εμφάνιση άνοιας, μέσω της υπέρτασης και της παρεμπόδισης της ομαλής αιμάτωσης του εγκεφάλου λόγω υψηλών τιμών χοληστερόλης. Νέα έρευνα σε ποντίκια υποδεικνύει τώρα ότι η κατανάλωση λιπαρών τρoφίμων και τροφίμων πλούσιων σε ζάχαρη, επηρεάζει την παροχή ινσουλίνης στον εγκέφαλο.
Οι ηλικιωμένες γυναίκες που καταναλώνουν πολλά αρτοσκευάσματα και υδατάνθρακες μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιθετικότερου καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με ευρωπαϊκή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Η δυνατότητα της επιλογής μεταξύ ποικιλίας λαχανικών ενδεχομένως να συντελεί σε αυξημένη κατανάλωση τους και λιγότερες θερμίδες, σύμφωνα με μικρή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.
Τα άτομα των οποίων η διατροφή περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και Ε καθώς και σεληνίου έχουν μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος, σύμφωνα με αγγλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Gut.
Ο χυμός του γκρέιπφρουτ βελτιώνει την χρήση της αντικαρκινικής δραστικής ουσίας ραπαμυκίνη, αποφαίνεται αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Clinical Cancer Research.
Ο όρος προβιοτικά έχει εισβάλλει στη διατροφή μας τα τελευταία χρόνια, χωρίς πολλές φορές να γίνεται κατανοητός ο ρόλος τους στην υγεία του πεπτικού συστήματος. Ποια τρόφιμα περιέχουν προβιοτικά και ποια η διαφορά από τα πρεβιοτικά;
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442