Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026
weather-icon 33o
Δίκη για θάνατο Σήφη Βαλυράκη: «Δεν βγήκαμε για ψάρεμα εκείνη την ημέρα» είπε ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων

Δίκη για θάνατο Σήφη Βαλυράκη: «Δεν βγήκαμε για ψάρεμα εκείνη την ημέρα» είπε ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων

«Επιμένουμε στην αθωότητά μας. Δεν αντέχουμε άλλο. Υποφέρουμε, υποφέρουν και τα παιδιά μας. Οι ζωές μας είναι στα χέρια σας », είπε ο κατηγορούμενος ψαράς υποστηρίζοντας ότι την επίμαχη ημέρα δεν βγήκαν για ψάρεμα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Με τις απολογίες των δύο ψαράδων που κάθονται εδώ και μήνες στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο πρώτος κατηγορούμενος επέμεινε , από την πρώτη στιγμή στην αθωότητα του ,υπερασπιζόμενος τόσο τον εαυτό του όσο και τον αδερφό του με το οποίο μοιράζονται το εδώλιο.

«Επιμένουμε στην αθωότητά μας. Δεν αντέχουμε άλλο. Υποφέρουμε, υποφέρουν και τα παιδιά μας. Οι ζωές μας είναι στα χέρια σας », είπε ο κατηγορούμενος ψαράς υποστηρίζοντας ότι την επίμαχη ημέρα δεν βγήκαν για ψάρεμα.

Σύμφωνα με όσο υποστήριξε ενώπιον δικαστών και ενόρκων την επίμαχη μετά είχαν επιστρέψει από τριήμερο ταξίδι και είχαν παρκάρει το σκάφος με την πρύμνη. Την Κυριακή, όπως είπε, κατέβηκε στο καταφύγιο γύρω στις 8 το πρωί, χωρίς όμως να προχωρήσει σε κάποια εργασία, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν να βγουν για να σηκώσουν τα δίχτυα.

Όταν ρωτήθηκε από τον Πρόεδρο του δικαστηρίου γιατί κατέβηκε στο λιμάνι, ο κατηγορούμενος απάντησε πως αυτό αποτελεί συνήθεια για τους ψαράδες. «Είναι το χούι. Είναι σαν τρίτο παιδί μου. Εμείς οι ψαράδες κατεβαίνουμε και βλέπουμε τα σκάφη μας», είπε, προσθέτοντας: «Από όλα αυτά που έχουν ακουστεί εδώ δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δεν ξέρω γιατί μας κατηγόρησαν, δεν μπορώ να καταλάβω».

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε σε βιντεοληπτικό υλικό, σύμφωνα με το οποίο αυτοκίνητο που μοιάζει με εκείνο του κατηγορουμένου εμφανίζεται να εισέρχεται προς το αλιευτικό καταφύγιο στις 11:14 και να αποχωρεί στις 11:41. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι βρισκόταν εκεί την επίμαχη ώρα, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν και άλλα οχήματα με ίδιες ζάντες. «Μπορεί να κατέβηκα στη μητέρα μου, μπορεί να το πήρε η σύζυγός μου. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι εγώ εκείνη την ώρα δεν κατέβηκα στο λιμάνι. Είμαστε αθώοι, κύριε εισαγγελέα. Το μυαλό μου είναι θολωμένο», είπε.

Συνεχίζοντας την απολογία του, αρνήθηκε ότι είχε αντιληφθεί οποιαδήποτε παράνομη αλιευτική δραστηριότητα, τονίζοντας πως «εμείς κάνουμε τη δουλειά μας», ενώ εξήγησε ότι ο γάντζος που βρέθηκε στο σκάφος είναι συνηθισμένος εξοπλισμός όλων των αλιευτικών για την περισυλλογή αντικειμένων από τη θάλασσα και ότι διαθέτει επίσης κοφτάκι για τα ψάρια. Όταν ο εισαγγελέας τον ρώτησε αν γνώριζε όσα είχε καταθέσει σε βάρος τους μάρτυρας κατηγορίας απάντησε πως ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενός του δεν γνώριζαν τίποτα και συνέχιζαν κανονικά τη ζωή τους.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο με την απολογία τους δευτέρου κατηγορουμένου.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026
Cookies