
Ακατάλληλο μέχρι νεωτέρας για πόση το νερό της Λιβαδειάς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων
Συστήνεται στους καταναλωτές του Δήμου Λεβαδέων να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόση και παρασκευή τροφίμων.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λιβαδειάς ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών, παρατηρείται αυξημένη θολότητα και ελαφρύς χρωματισμός στο παρεχόμενο νερό του δικτύου ύδρευσης, στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης της Λιβαδειάς και ειδικότερα στο τμήμα εκείνο που υδροδοτείται από το αντλιοστάσιο της Κρύας.
Για τον λόγο αυτό και όπως προσθέτει η σχετική ανάρτηση του Δήμου Λεβαδέων, «συστήνεται στους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόση και παρασκευή τροφίμων αλλά να χρησιμοποιούν προσωρινά εμφιαλωμένο νερό ή νερό που έχει υποστεί επαρκή βρασμό για αυτές τις χρήσεις.
Επισημαίνεται ότι, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, έχει πραγματοποιηθεί ενίσχυση της απολύμανσης (αυξημένη χλωρίωση) στο δίκτυο.
Η Δ.Ε.Υ.Α. Λιβαδειάς παρακολουθεί συστηματικά την ποιότητα του νερού και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της κανονικότητας. Εκτιμάται ότι εφόσον οι κλιματολογικές συνθήκες το επιτρέψουν τις προσεχείς ημέρες, το νερό του δικτύου θα επανέλθει πλήρως στην κανονικότητα. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».
- Ισραήλ: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων παλαιστίνιων επαγγελματιών υγείας
- Ο Ρούμπιο ανακοίνωσε την «δημοκρατική μετάβαση» στη Βενεζουέλα στις αρχές Αυγούστου
- Ουκρανία – Ρωσία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε εκατέρωθεν επιθέσεις
- Μπολόνια: Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς για τον θάνατο μαροκινού πολίτη α λα Φλόιντ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Προς νέο καθεστώς και για τις απολύσεις
- Γιατί το πετρέλαιο δεν έφτασε τα 200 δολάρια

