ΗΠΑ: Ο Ρούμπιο επαινεί την «πορεία» που έχει πάρει η Συρία παρά τα εμπόδια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο συναντήθηκε με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίτσο
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο επαίνεσε σήμερα την «πορεία» της Συρίας, παρά τις «δύσκολες μέρες».
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν το καθεστώς αλ-Σάρα
«Υπήρξαν δύσκολες μέρες, (…) πολύ ανησυχητικές μέρες, αλλά εκτιμούμε την πορεία και πρέπει να τη διατηρήσουμε», δήλωσε ο Ρούμπιο σε συνέντευξη Τύπου στη Μπρατισλάβα, προσθέτοντας ότι η συμφωνία μεταξύ της κουρδικής μειονότητας και των συριακών αρχών πρέπει τώρα να εφαρμοστεί.
«Δεν θα είναι εύκολο και υπάρχουν και άλλες παρόμοιες συμφωνίες που πρέπει να ολοκληρωθούν με τους Δρούζους, τους Βεδουίνους, τους Αλαουίτες, με όλα τα συστατικά της πολύ διαφορετικής συριακής κοινωνίας», πρόσθεσε ο Ρούμπιο, ο οποίος βρέθηκε στην Μπρατισλάβα για λίγες ώρες, όπου συναντήθηκε με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
Rubio on Syria:
When this situation erupted in the Northeast of Syria, Trump engaged personally, not once but twice, with al-Sharaa, and he said, “Stop the fighting so that we can move the ISIS prisoners that are there.”
Thousands of ISIS prisoners who, by the way, could have… pic.twitter.com/rfLm2iLPLm
— Clash Report (@clashreport) February 15, 2026
Για τη συμφωνία με τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία
Όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα τέλη Ιανουαρίου, η Δαμασκός και Κούρδοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι, έπειτα από μήνες αδιεξόδου και μαχών, κατέληξαν σε συμφωνία που προβλέπει την ενσωμάτωση στο συριακό κράτος των δυνάμεων και της διοίκησης της αυτόνομης κουρδικής ζώνης, που ιδρύθηκε στα βορειοανατολικά της χώρας κατά τη διάρκεια του πολέμου (2011-2024).
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν υποστηρίξει τις κουρδικές δυνάμεις στον αγώνα τους κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) από το 2014.
Ωστόσο, μετά την ανατροπή του Μπασάρ αλ-Άσαντ στα τέλη του 2024 και την άνοδο στην εξουσία του ισλαμιστή Αχμέντ αλ-Σαράα, υποστήριξαν τον νέο πρόεδρο.
«Πιστεύουμε ότι αυτό το αποτέλεσμα, όσο δύσκολο κι αν ήταν, είναι πολύ προτιμότερο από μια Συρία που θα είχε διαλυθεί σε οκτώ κομμάτια, με κάθε είδους μάχες και μαζικές μεταναστεύσεις. Επομένως, είμαστε πολύ θετικοί», πρόσθεσε σήμερα ο Ρούμπιο.
- Κούβα: Ο ΟΗΕ διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την εισαγωγή καυσίμων για την ανθρωπιστική αποστολή του
- Μέση Ανατολή: Το Eurogroup προειδοποιεί για παρατεταμένη αστάθεια – Πιέσεις σε ενέργεια και αγορές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 3+1 SOS από Πάφο
- OpenAI: Οι λόγοι που έφεραν την παραίτηση της Καϊτλίν Καλινόφσκι
- Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος του πολέμου
- Ολυμπιακός: Ο Θρύλος της Ευρώπης έγινε 101 ετών – 341 τίτλοι για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]
- Ολυμπιακός: Έφηβος ετών… 101 (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442