Βενεζουέλα: Η αντιπολιτευόμενη Ματσάδο δηλώνει έτοιμη να συναντηθεί με τη Ροδρίγκες ενόψει «μετάβασης»
Ετοιμη δηλώνει η Ματσάδο να συναντηθεί «αν είναι απαραίτητο» με την Ντέλσι Ροδρίγκες ενόψει της «μετάβασης» στη Βενεζουέλα, παρότι θεωρεί «μαφία» τη μεταβατική κυβέρνηση της χώρας.
Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, ηγετική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, στην οποία δόθηκε το 2025 το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, δήλωσε διατεθειμένη να συναντηθεί με την προσωρινή πρόεδρο της χώρας της Λατινικής Αμερικής Ντέλσι Ροδρίγκες, «αν είναι απαραίτητο», για να οριστεί «χρονοδιάγραμμα μετάβασης», ανέφερε χθες το γραφείο Τύπου της (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Gaby Oraa, επάνω, η Μαρία Κορίνα Ματσάδο).
Η αντιπολιτευόμενη αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να γίνουν τέτοιες συνομιλίες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε ΜΜΕ της Κολομβίας έναν μήνα μετά την αιχμαλώτιση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο στην επιχείρηση του αμερικανικού στρατού στο Καράκας.
Ετοιμη η Ματσάδο για συνάντηση με τη Ροδρίγκες, παρότι θεωρεί τη μεταβατική κυβέρνησή της «μαφία»
«Αν είναι απαραίτητο να συζητήσουμε σε συνάντησή μας για να οριστεί το χρονοδιάγραμμα της μετάβασης, θα γίνει αυτό», είπε η κ. Ματσάδο, σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις της που δημοσιοποιήθηκαν από το γραφείο Τύπου της.
Κι αυτό παρότι θεωρεί τη μεταβατική κυβέρνηση της κ. Ροδρίγκες «μαφία». Καθώς η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξομαλύνει τις σχέσεις με αυτήν της Βενεζουέλας, ο ρόλος της κ. Ματσάδο στην εποχή μετά τον Νικολάς Μαδούρο παραμένει ακόμη απροσδιόριστος.
Αρχικά, ο Τραμπ έκρινε πως η αντιπολιτευόμενη δεν ήταν σε θέση να κυβερνήσει. Αλλαξε όμως τόνο σε έναν βαθμό αφού η κ. Ματσάδο του χάρισε συμβολικά το μετάλλιο του Νόμπελ Ειρήνης που έλαβε στα μέσα Ιανουαρίου.
Τραμπ με Πέτρο
«Συζητάμε μαζί της, και θα μπορούσαμε ίσως να εξασφαλίσουμε πως θα συμμετάσχει (σ.σ. στη ‘μετάβαση’) με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Θα μου άρεσε πολύ αν μπορούσε να γίνει αυτό», είπε ο αμερικανός πρόεδρος έπειτα από συνάντησή τους.
Ο κ. Τραμπ αναμένεται να υποδεχθεί σήμερα τον σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο. Η κ. Ματσάδο απορρίπτει κάθε επαφή μαζί του αν προηγουμένως δεν απορρίψει τον «τσαβισμό» (σ.σ. την ιδεολογία του σοσιαλιστικού κόμματος της Βενεζουέλας, από το όνομα του θανόντα πρώην προέδρου Ούγο Τσάβες).
Πάντως η αντιπολιτευόμενη, που ζει εκτός Βενεζουέλας από τον Δεκέμβριο, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάει στην Μπογοτά πριν την επιστροφή της στη χώρα της, που παραμένει άγνωστο πότε θα γίνει.
Αφού δεν της επιτράπηκε η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές του 2024, που η αντιπολίτευση διατείνεται πως κέρδισε, η αντιπολιτευόμενη δήλωσε πως πέρασε στην «παρανομία». Μπόρεσε να φύγει από τη χώρα και να πάει να παραλάβει το Νόμπελ στο Οσλο, προτού μεταβεί κατόπιν στις ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, μήνυμα από το 112
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)










![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)

















![Το Ιράν απέτυχε στο Μνημόνιο Κατανόησης λέει ο Τραμπ – Θα τους χτυπήσουμε σκληρά σήμερα και αύριο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-09T052104Z_1675988392_RC2Z9MAZW6JT_RTRMADP_5_USA-TRUMP-1-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442