Με κάμερες στη στολή οι πράκτορες των ICE και CBP στη Μινεάπολη σε μια απόπειρα λογοδοσίας
Μετά από απανωτές δολοφονίες διαδηλωτών που ξεσήκωσαν την παγκόσμια κοινή γνώμη, οι πράκτορες της ICE στη Μινεάπολη των ΗΠΑ θα φορούν κάμερες σώματος, με απόφαση Τραμπ, λέει η ΥΠΕΣ Νόεμ.
Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, Κρίστι Νόεμ, από εδώ και μπρος όλοι οι πράκτορες που δρουν στη Μινεάπολη θα είναι εφοδιασμένοι με κάμερα στην στολή τους. Η υπουργός του Department of Homeland Security – DHS, το αντίστοιχο του υπουργείου Εσωτερικών, ανέφερε πως μίλησε με τον «Τσάρο των Συνόρων» Τομ Χόμαν και με τους διευθυντές της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής και της Τελωνειακή και Συνοριακή Προστασία – CBP.
Η Νόεμ ανέφερε πως μόλις τα απαιτούμενα κονδύλια γίνουν διαθέσιμα, το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα και θα αφορά όλους τους πράκτορες που δρουν υπό την επίβλεψη του υπουργείου Εσωτερικών. Κλείνοντας τον μήνυμά της, η υπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας την κυβέρνηση Τραμπ ως την «κυβέρνηση με την περισσότερη διαφάνεια στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών».
Στη Μινεάπολη έχουν πεθάνει δύο διαδηλωτές τον τελευταίο μήνα από σφαίρες ομοσπονδιακών πρακτόρων.
I just spoke with @RealTomHoman @ICEDirector @CBPCommissioner. Effective immediately we are deploying body cameras to every officer in the field in Minneapolis.
As funding is available, the body camera program will be expanded nationwide. We will rapidly acquire and deploy body…
— Secretary Kristi Noem (@Sec_Noem) February 2, 2026
Η ανακοίνωση της Κρίστι Νόεμ για τις κάμερες
«Μόλις μίλησα με τους Τομ Χόμαν, τον διευθυντή της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνειακής Επιβολής και τον επίτροπο της Τελωνειακής και Συνοριακής Προστασίας
Από σήμερα, εγκαθιστούμε κάμερες σώματος σε όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Μινεάπολις.
Όταν θα διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια, το πρόγραμμα εγκατάστασης καμερών σώματος θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Θα προμηθευτούμε και θα εγκαταστήσουμε γρήγορα κάμερες σώματος στις αστυνομικές δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας σε ολόκληρη τη χώρα.
Η κυβέρνηση με την περισσότερη διαφάνεια στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ευχαριστούμε πρόεδρε των ΗΠΑ Τραμπ.
Ας κάνουμε ξανά την Αμερική ασφαλή»
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
- Δικηγόροι προειδοποιούν: Οι συζητήσεις σας με chatbot μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας
- Με «ναυτικό αποκλεισμό και βόμβες» απειλούν οι ΗΠΑ το Ιράν αν δεν συνάψει συμφωνία
- Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν
- «Νταντάδες της γειτονιάς»: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις
- Επίσημο το τέλος εποχής του Μπερνάρντο Σίλβα από τη Μάντσεστερ Σίτι (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)















![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442