Η Πορτογαλία αντιμέτωπη με ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ μετά το πέρασμα της καταιγίδας Κριστίν
Οι ζημιές που προκάλεσε η καταιγίδα Κριστίν στην Πορτογαλία, σε νοικοκυριά και υποδομές μπορείς να ανέρχονται από 1,5 έως 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η καταιγίδα Κριστίν, που έπληξε την περασμένη εβδομάδα την Πορτογαλία, άφησε πίσω της εκατοντάδες σπίτια στο κεντρικό τμήμα της χώρας χωρίς στέγες, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και κατοίκους να σχηματίζουν ουρές για να παραλάβουν έκτακτη βοήθεια για την ανοικοδόμηση των κτιρίων τους, την ώρα που οι αρχές προειδοποιούν πως οι ζημιές θα μπορούσαν να ανέλθουν σε δισεκατομμύρια ευρώ.
Η καταιγίδα σάρωσε την περιοχή την περασμένη Τετάρτη, συνοδευόμενη από ριπές ανέμου ταχύτητας 200 χλμ/ώρα και καταρρακτώδεις βροχές, που ξερίζωσαν δέντρα και ξεκόλλησαν στέγες. Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι.
«Η στέγη εκσφενδονίστηκε στον αέρα, όλα τα τζάμια έσπασαν, τα πάντα έχουν βυθιστεί στο χάος», δήλωσε η Πάουλα Φράνκο, καθώς περίμενε στην ουρά, στη Λέιρια, για να παραλάβει πλακάκια που διανέμουν οι αρχές προκειμένου να επιδιορθώσει το σπίτι της, όπως μετέφερε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η Λεϊρία υπέστη πολύ σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία
Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ενέκρινε χθες ένα πακέτο ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για δάνεια και επιδόματα που θα βοηθήσουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στην ανοικοδόμηση μετά την κακοκαιρία.
Η Λέιρια, ένα από τα βασικότερα βιομηχανικά κέντρα της χώρας, ήταν μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία.

Εκατοντάδες σπίτια, δρόμοι, σχολεία, εργοστάσια και σιδηροδρομικές γραμμές υπέστησαν ζημιές, Στην αεροπορική βάση Monte Real, κοντά στη Λέιρια, η καταιγίδα κατέστρεψε αεροσκάφη, μεταξύ αυτών μαχητικά F16.

Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στην Πορτογαλία
Σχεδόν 170.000 νοικοκυριά παραμένουν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δήλωσε η Μαρία ντα Γκράσα Καρβάλιο, υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Πορτογαλίας.
Το ύψος των ζημιών στην περιοχή θα μπορούσε να ανέλθει μεταξύ 1,5-2 δισεκατομμυρίων ευρώ, είπε ο Ενρίκε Καρβάλιο, πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών της Λέιρια, στο τηλεοπτικό δίκτυο NOW.
- Όταν η yoga και η φύση γίνονται ένα
- Οι περιοχές με τα πιο ακριβά ενοίκια στην Αττική
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία(;) διάσπαση: «Έφοδος» της μειοψηφίας στην Κουμουνδούρου – Το σχέδιο Πολάκη για να φάει… τη Δούρου
- Πολυτέλεια; Ξεχάστε όσα ξέρατε – Οι εκατομμυριούχοι της ΑΙ ξοδεύουν αλλού τα χρήματά τους
- ΕΛΑΣ: 400+1 πολίτες από την κοινωνία στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο
- Συνταγή: Μεσογειακά ζυμαρικά με ψητή φέτα
- ΠΑΣΟΚ: Συντηρεί την κόντρα με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα – Νέα συνέντευξη τύπου Ανδρουλάκη για τις 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις
- Μην «κλέβεις» χρόνο από τον ύπνο σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442