Δεν εξερράγη στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης και την Ελληνίδα αεροσυνοδό
Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα στις 23 Δεκεμβρίου και ήταν άθικτο τη στιγμή της συντριβής, εκτιμούν οι ερευνητές
Το ιδιωτικό αεροσκάφος, που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης, στρατηγό Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ, αλλά και μία Ελληνίδα αεροσυνοδό, το οποίο συνετρίβη στις 23 Δεκεμβρίου κοντά στην Άγκυρα, δεν εξερράγη στον αέρα, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση που επικαλείται σήμερα (22/1) το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Σύμφωνα με την έκθεση, η τελευταία συντήρηση του αεροσκάφους Dassault Falcon 50 πραγματοποιήθηκε από τον αερομεταφορέα μεταξύ 1ης-9 Δεκεμβρίου 2025 και εκδόθηκε πιστοποιητικό παράδοσης συντήρησης.
Η έκθεση αναφέρει ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Esenboğa στις 20:17, στη συνέχεια ανέφερε έκτακτη ανάγκη λόγω ηλεκτρικής δυσλειτουργίας στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στις 20:33 και ζήτησε αναγκαστική προσγείωση. Σημειώνει επίσης ότι το αεροσκάφος, το οποίο ξεκίνησε την κάθοδό του για αναγκαστική προσγείωση, εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 20:36 και δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί του στη συνέχεια.
«Με τους κινητήρες του σε πλήρη λειτουργία» συνετρίβη το αεροπλάνο
«Το αεροσκάφος», το οποίο μετέφερε επίσης τέσσερις συμβούλους του αρχηγού του επιτελείου της Λιβύης και τρία μέλη πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων δύο Γάλλων υπηκόων και μιας Ελληνίδας αεροσυνοδού, συνετρίβη σε λόφο, «σε ύψος 1.252 μέτρων, με μεγάλη ταχύτητα και με τους κινητήρες του σε λειτουργία», αναφέρει η προκαταρκτική έκθεση, προσθέτοντας ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους λειτουργούσαν κατά τη στιγμή της πρόσκρουσης: «Λόγω της έλλειψης απορρόφησης κινητικής ενέργειας στο βραχώδες έδαφος, το αεροσκάφος εξερράγη, με αποτέλεσμα τα συντρίμμια να διασκορπιστούν σε μικρά κομμάτια σε μια έκταση 150.000 τετραγωνικών μέτρων».
Το αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε από την Dassault Aviation, είχε ναυλωθεί από την Harmony Jets, μια εταιρεία με έδρα τη Μάλτα που διατηρεί τον στόλο της στη Λυών της Γαλλίας.
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- «Θέλημα Θεού; Προφητεία;» – Μέσι και Λουίς ντε λα Φουέντε για το viral κλικ με τον Γιαμάλ – «Μοιραία μαζί»
- Macron, Merz Push to Revive Franco-German Defense Ties
- Ολυμπιακός: Μια εβδομάδα εκτός ο Σιπιόνι
- Συναγερμός για φωτιά στα Χανιά – Ήχησε το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442