Λίβερπουλ – Λιντς 0-0: Το 2026 μπήκε… στραβά για τους «κόκκινους»
Το νέο έτος ξεκίνησε άσχημα για τη Λίβερπουλ, η οποία δεν κατάφερε να βρει δίχτυα απέναντι στη Λιντς, χάνοντας έτσι δύο πολύτιμους βαθμούς στο «Άνφιλντ», καθώς το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 0-0.
Με αρνητικό τρόπο «μπήκε» το 2026 για τη Λίβερπουλ, καθώς οι «κόκκινοι» έμειναν στο 0-0 με τη Λιντς Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ», σε παιχνίδι για την 19η αγωνιστική της Premier League. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο 0-0 έπειτα από 34 ολόκληρα χρόνια για την Λίβερπουλ στην έδρα της, απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα!
Στην 4η θέση με 33 βαθμούς πλέον οι γηπεδούχοι μετά την 3η ισοπαλία τους στο πρωτάθλημα, 160ι με 21 και στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού η Λιντς
Οσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι πραγματικά καλές στιγμές στο παιχνίδι δεν ήταν πολλές εκατέρων. Στο 33′ οι «κόκκινοι» έχασαν απίθανη ευκαιρία, όταν ο Φριμπόνγκ, έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά και σούταρε, με τον Εκιτικέ να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά να την στέλνει παράλληλα από την εστία κι ενώ ο Πέρι ήταν εξουδετερωμένος.
Ο Φαν Ντάικ απείλησε με κεφαλιά στο 70′, ενώ η Λιντς σκόραρε στο 81’ με τον Κάλβερτ-Λιούιν, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Τίποτα περισσότερο στο παιχνίδι, με το 0-0 να κρίνεται ως απόλυτα δίκαιο.
Στην έτερη αναμέτρηση που διεξήχθη την ίδια ώρα, Κρίσταλ Πάλας και Φούλαμ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1. Στο 39’ ο Ματετά εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Κλάιν από τα δεξιά και με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γερμανό τερματοφύλακα κάνοντας το 1-0.
Στο 58’ η Φούλαμ άγγιξε την ισοφάριση όταν ο Χιμένες έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι. Τελικά έκανε το 1-1 στο 80’ με ωραίο πλασέ του Κέιρνεϊ.
Πλέον η Πάλας έχει 27 βαθμούς και είναι 9η, ενώ η Φούλαμ που επίσης έχει 27 είναι μια θέση παρακάτω (10η).
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Περιστέρι Betsson και στο «Ανδρέας Παπανδρέου (77-72)» , έκανε το 2-0 στη σειρά κι έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά των Playoffs της Stoiximan GBL.
Η αβεβαιότητα για τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ παραμένει λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ, ενώ μία καθοριστική συνάντηση του Ιράν με τη FIFA πρόκειται να γίνει έως τις 20 Μαΐου στη Ζυρίχη,