Ινφαντίνο: «Στο μέλλον οφσάιντ μόνο αν ο επιθετικός είναι πλήρως μπροστά από τον αμυντικό»
Η FIFA επανεξετάζει τον κανονισμό με στόχο πιο επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και ο Τζιάνι Ινφαντίνο μίλησε για αυτό
Ικανοποιημένος από τη λειτουργία του VAR δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μιλώντας στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για τον αθλητισμό στο Ντουμπάι, ενώ αποκάλυψε ότι εξετάζεται αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ και αναφέρθηκε στις διακοπές στο παιχνίδι.
«Πριν από χρόνια, εισαγάγαμε το VAR για να κάνουμε το ποδόσφαιρο πιο δίκαιο, για να δώσουμε στον διαιτητή την ευκαιρία να διορθώσει ένα λάθος που εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι στο σπίτι ή ακόμα και στο γήπεδο θα μπορούσαν να έχουν δει», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA και πρόσθεσε:
Ο Ινφαντίνο για το VAR, τις διακοπές και τη σπατάλη χρόνου
«Βελτιώνουμε συνεχώς το VAR με ολοένα και πιο προηγμένη τεχνολογία για να βοηθήσουμε τους διαιτητές να πάρουν τη σωστή απόφαση. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε τους κανόνες, αναρωτώμενοι πώς μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι πιο επιθετικό, πιο ελκυστικό».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κανονισμό του οφσάιντ και τις διακοπές στο παιχνίδι:
«Ας εξετάσουμε τον κανόνα του οφσάιντ, ο οποίος έχει εξελιχθεί με την πάροδο των ετών, απαιτώντας από τον επιτιθέμενο να βρίσκεται πίσω από τον αμυντικό, στην ίδια ευθεία με αυτόν. Ίσως στο μέλλον θα πρέπει να είναι εντελώς μπροστά για να είναι οφσάιντ». Η ιδέα είναι να οριστεί μια θέση οφσάιντ μόνο όταν ο επιτιθέμενος βρίσκεται εντελώς μπροστά από τον αμυντικό, όχι πλέον μόνο με ένα μέρος του σώματός του που μπορεί να αγγίξει την μπάλα.
Αλλά αξιολογούμε επίσης μέτρα για να αποφύγουμε τη σπατάλη χρόνου. Είναι σημαντικό το παιχνίδι να κυλάει ομαλά, επομένως οι διακοπές πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο».
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
- Ο Ραζνάτοβιτς «έστειλε» τον Μάριο Χεζόνια στους Καβαλίερς
- Νικ Κύργιος: Αποκάλυψε ποιο άθλημα θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά μετά το τένις (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442