Το 2025 ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και το CIES (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών) κατέγραψε τις επιδόσεις των παικτών κάτω των 20, εκτός των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων. Ανάμεσά τους, ο (εορτάζων σήμερα, 25/12) Χρήστος Μουζακίτης και ο Κωνσταντίνος Καρέτσας…
Οι δύο Έλληνες διεθνής… εκτοξεύτηκαν μέσα στη χρονιά, ο πρώτος καθιερώθηκε στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος και ο δεύτερος έλαμψε με την Γκενκ, την ώρα που επέλεξε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, με την οποία μάλιστα έκανε και το ντεμπούτο του.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του CIES, το οποίο κατέγραψε τα δεδομένα απόδοσης όλων των «μικρών» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που δεν αγωνίζονται στα τοπ-5 πρωταθλήματα, δημιούργησε μια λίστα με τους καλύτερους.
Ο Καρέτσας είναι στη 13η θέση της σχετικής λίστας, με συντελεστή 79.8 και χρηματιστηριακή αξία που εκτιμάται πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο Μουζακίτης είναι στην 26η με συντελεστή 77.5 και χρηματιστηριακή αξία που εκτιμάται πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα πάντα με το CIES.
Για την ιστορία, στην πρώτη θέση της σχετική λίστας του CIES είναι ο Ολλανδός Χιβαϊρό Ριντ της Φέγενορντ.Να σημειωθεί πως, οι κατατάξεις των παικτών καταρτίστηκαν χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από το CIES και τα δεδομένα συλλέχθηκαν από την Impect, εταιρία που ασχολείται με τα δεδομένα ποδοσφαίρου.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
LIVE: Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο. Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο για την 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.
Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ΖΑΟΝ στον πρώτο τελικό της Volley League Γυναικών, επικράτησε με 3-0 σετ στο κλειστό του Μετς κι έκανε το 1-0 στη σειρά.
Οι 12 παίκτες που επέλεξε ο Γιώργου Μπαρτζώκα για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague.