Θλίψη στο ΝΒΑ, καθώς ο Λένι Γουίλκινς, που συνέδεσε το όνομά του με τους Σιάτλ Σούπερσονικς και ονομάστηκε «ο νονός των Σούπερσονικς» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.
Πρόκειται για θρυλικό προπονητή της λίγκας, αλλά και άλλοτε σπουδαίο παίκτη, ο οποίος έχει εισαχθεί στο Hall of Fame τρεις φορές, τόσο ως προπονητής, όσο και ως παίκτης, αλλά και μέλος της Dream Team του 1992 ως assistant coach.
Ποιος ήταν ο Λένι Γουίλκενς
Ως παίκτης είχε έντονη δράση στα παρκέ τη δεκαετία του 60 και του 70, παίζοντας μεταξύ άλλων σε Σούπερσονικς (68-72), Καβαλίερς (1972-74) και Μπλέιζερς (1974-75).
Lenny Wilkens, Hall of Fame basketball player and coach, has died at 88.
Wilkens, who was known as the godfather of Seattle basketball, played for 15 seasons and his 1,332 wins as a head coach rank third all-time. pic.twitter.com/Rh7kGaKzbP
Ως προπονητής όμως η δράση του ήταν ακόμα πιο μεγάλη καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1979 με την ομάδα του Σιάτλ, ενώ βρέθηκε στον πάγκο των Καβαλίερς, των Χοκς, των Ράπτορς και των Νιου Γιορκ Νικς, με την σεζόν 2004-05 να είναι η τελευταία του στους πάγκους.
Ο Ουίλκενς ήταν μέλος και του προπονητικού επιτελείου της Team USA, κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρώτο το 1992, ως ασίσταντ κόουτς της Dream Team και το δεύτερο το 1996 ως head coach της ομάδας των ΗΠΑ.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.