Η ανάλυση του Λανουά για τις αμφισβητούμενες φάσεις της 8ης αγωνιστικής της Super League (vid)
Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής, Στεφάν Λανουά, σχολίασε τις αμφισβητούμενες φάσεις της 8ης αγωνιστικής.
Τις αμφισβητούμενες φάσεις της 8ης αγωνιστικής της Super League ανέλυσε ο Στεφάν Λανουά.
Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ αναφέρθηκε στο πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο, το οποίο σήκωσε μεγάλη κουβέντα, στο αντίστοιχο που κέρδισε ο Παναιτωλικός στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την Κηφισιά, αλλά και στις αποβολές των Αντόνισε και Λύρατζη.
Αντίθετα, ο Λανουά δεν αναφέρθηκε στο πέναλτι που ζήτησε ο Βόλος πριν το γκολ του ΠΑΟΚ σε μαρκάρισμα του Σάστρε στον Λάμπρου.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Στεφάν Λανουά:
Για το πέναλτι του Παναθηναϊκού: “Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης κόρνερ, στο πρώτο δοκάρι ο αμυντικός του Αστέρα υποπίπτει σε καθαρό φάουλ, κρατώντας τη φανέλα του αντιπάλου του, ενώ η μπάλα είναι εντός παιχνιδιού. Έχοντας αυτή την συμπεριφορά, ο αμυντικός παίρνει το ρίσκο να καταλογιστεί πέναλτι κάτι που περιμέναμε. Αν ο διαιτητής δεν μπορέσει να δει το περιστατικό κατά τη διάρκεια του αγώνα, το VAR πρέπει να παρέμβει και να τον καλέσει σε on-field review“.
Για το πέναλτι που κέρδισε ο Παναιτωλικός στις καθυστερήσεις: “Κατά τη διάρκεια σέντρας μετά από εκτέλεση κόρνερ και οι δύο παίκτες προσπαθούν να διεκδικήσουν την μπάλα με κεφαλιά. Ο αμυντικός της Κηφισιάς αγγίζει την μπάλα με το χέρι/ώμο σε φυσική θέση, χωρίς επιπλέον κίνηση και με τη μπάλα να βρίσκεται ανάμεσα στους δύο παίκτες. Δεν περιμένουμε τον καταλογισμό πέναλτι σε αυτή την περίπτωση. Υπενθυμίζεται στους διαιτητές να παίρνουν τη σωστή απόφαση μπροστά στην οθόνη, όταν το VAR τους καλεί λανθασμένα σε on-field review“.
Για την κόκκινη του Αντόνισε: “Ο παίκτης της Κηφισιάς κάνει τάκλιν στον αντίπαλό του διεκδικώντας τη μπάλα από τα πλάγια με το δεξί του πόδι, βρίσκοντας με τις τάπες τον αντίπαλό του πάνω από τον αστράγαλο με υπερβολική δύναμη. Διακινδυνεύει την ασφάλεια του αντιπάλου του και υποπίπτει σε σοβαρό φάουλ. Το VAR σωστά τον κάλεσε σε on-field review για την κόκκινη κάρτα“.
Για την αποβολή του Λύρατζη: “Σε αυτή την περίπτωση μετά από μακρινή μπαλιά ο παίκτης της ΑΕΛ Novibet επιχείρησε κεφαλιά, ενώ ο παίκτης του Πανσερραϊκού προσπάθησε να παίξει την μπάλα με το πόδι. Με ατή την επιλογή ο παίκτης ρισκάρει την ασφάλεια του αντιπάλου, με το πόδι τεντωμένο και βρίσκοντας τον αντίπαλο με τις τάπες στο πρόσωπο. Αν ο διαιτητής δεν δείξει την κόκκινη κάρτα, περιμένουμε απαραίτητα παρέμβαση του VAR“.
- Το αντίο του Μίλερ-ΜακΙντάιρ στον Ερυθρό Αστέρα (pic)
- Τα δεδομένα για το Super Cup της Euroleague: Ο Ολυμπιακός, οι δύο σίγουρες και η… εκκρεμότητα
- «Ποιες είναι οι δύο επιλογές για να αντικαταστήσουν τον Πίτερς»
- Ανησυχία για τον Ναδάλ: Η φωτογραφία του θρυλικού τενίστα που έγινε viral στα social media (pics)
- Champions League: Παίκτης της σεζόν ο Κβαρατσχέλια (pic)
- «Μια βαρετή ομάδα»: «Κράξιμο» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Άρσεναλ μετά τον τελικό
- Ο Ίμπον Ναβάρο «κλείνει» στον Ερυθρό Αστέρα κι έτσι «ανοίγει ο δρόμος» για Σπανούλη στον Άρη
- Με τρομερό Μοντέρο, η Βαλένθια διέλυσε τη Μπαρτσελόνα και την άφησε με μειονέκτημα έδρας στα playoffs
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442