«Θραύσματα Μνήμης» – Έκθεση εικαστικών έργων & χορευτική performance από τη μαθήτρια Ελένη Μελά
Όλα τα έργα της έκθεσης θα διατίθενται προς πώληση, και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στον οργανισμό "Μαζί για το Παιδί", ενισχύοντας τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης
Η Ελένη Μελά, μαθήτρια της ΙΒ2 τάξης του Κολλεγίου Αθηνών (Ελληνο-Αμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα) με εξειδίκευση στις εικαστικές τέχνες, παρουσιάζει το προσωπικό της καλλιτεχνικό project με τίτλο «Θραύσματα Μνήμης», το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στον χώρο της Γκαλερί Μαρτίνος, στην οδό Πινδάρου 24, στο Κολωνάκι.
Η έκθεση περιλαμβάνει σειρά εικαστικών έργων εμπνευσμένων από αρχαιοελληνικά πήλινα και μαρμάρινα όστρακα. Μέσα από αυτά, η δημιουργός διερευνά τη διαχρονικότητα του ελληνικού πολιτισμού και τη δυναμική σχέση παρελθόντος και παρόντος, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και υλικά.
Παρότι η έμπνευση αντλείται από αρχαιοελληνικές παραστάσεις, τα έργα εμπεριέχουν αναφορές στη μοντέρνα ζωή, συνδέοντας το χθες με το σήμερα σε μια σύγχρονη εικαστική αφήγηση.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, πέντε μαθήτριες κλασικού και σύγχρονου χορού θα παρουσιάσουν μια χορογραφία εμπνευσμένη από την αρχαιότητα, σχεδιασμένη από την ίδια την Ελένη Μελά.
Τα κοστούμια της performance, επίσης εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική φορεσιά, έχουν σχεδιαστεί από τη Δάφνη Βαλέντε, με γνώμονα την ελευθερία κίνησης και τη σύγχρονη χορευτική έκφραση.
Η performance θα παρουσιαστεί μέσα στον χώρο της έκθεσης, εντάσσοντας τον χορό ως ζωντανή προέκταση της εικαστικής αφήγησης.
Η δράση θα βιντεοσκοπηθεί από εξειδικευμένο συνεργείο κινηματογράφησης χορού, με στόχο τη δημιουργία ενός οπτικοακουστικού αρχείου.
Όλα τα έργα της έκθεσης θα διατίθενται προς πώληση, και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στον οργανισμό “Μαζί για το Παιδί”, ενισχύοντας τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης.
Ημέρα & Ώρα: Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, 17:30
Τοποθεσία: Γκαλερί Μαρτίνος, Πινδάρου 24, Κολωνάκι
Είσοδος Ελεύθερη
Σας περιμένουμε να στηρίξετε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που ενώνει την τέχνη, την κίνηση και την προσφορά.
- Πολλοί τραυματίες από το νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία
- Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στη Θεσσαλονίκη με λεία κοσμήματα αξίας 12.000 ευρω
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Καϊρου
- Αποστολία Ζώη: Το ατύχημα της τραγουδίστριας – Τι λέει η ίδια
- Σιθωνία: «Μόλις έπεσε η στάθμη του νερού…» – Πώς εντοπίστηκαν το ανθρώπινο κρανίο και τα οστά σε ξενοδοχείο
- Άρης: Οι συναντήσεις που είχε ο Γρηγορίου για το ματς με τον Λεβαδειακό
- Greece’s Minimum Wage Debate: High Ratios, Complex Trade-Offs
- Ξεκίνησαν να αποστέλλουν τα πρώτα «ραβασάκια» οι έξυπνες κάμερες – Τι ισχύει αν δεν πληρωθούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442