Τραμπ: «Δύσκολη» μια εμπορική συμφωνία με τον Καναδά μετά την πρόθεση να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη
Απειλές Τραμπ μετά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ ότι θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος
Την αντίθεσή του στην πρόθεση της κυβέρνησης του Καναδά να αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης, εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, διατυπώνοντας και τις σχετικές απειλές.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε νωρίς την Πέμπτη ότι θα είναι «πολύ δύσκολο» να συναφθεί εμπορική συμφωνία με τον Καναδά, αφότου ο πρωθυπουργός του Καναδά δήλωσε ότι σχεδιάζει να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Καναδάς θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος εάν η Παλαιστινιακή Αρχή δεσμευτεί σε ορισμένους όρους, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής εκλογών.
Οι απειλές Τραμπ
«Αυτό θα μας δυσκολέψει πολύ να συνάψουμε μια εμπορική συμφωνία μαζί τους», έγραψε ο κ. Τραμπ στην πλατφόρμα του Truth Social λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Ο πρόεδρος είχε ορίσει προθεσμία την 1η Αυγούστου για να ολοκληρώσουν οι χώρες τις διαπραγματεύσεις για εμπορικές συμφωνίες με την κυβέρνησή του, διαφορετικά θα επιβάλλονταν δασμοί έως και 50% στα προϊόντα που στέλνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από αύριο Παρασκευή, οι εξαγωγές από τον Καναδά, τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών, θα επιβαρύνονται με δασμούς 35% .
Η ανακοίνωση του Καναδά ακολούθησε μια παρόμοια κίνηση την περασμένη εβδομάδα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη.
Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε την Τρίτη ότι η Βρετανία θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη εάν το Ισραήλ δεν καταλήξει σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο στη Γάζα μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Ο κ. Τραμπ απέρριψε την ανακοίνωση του κ. Μακρόν , λέγοντας ότι «δεν έχει καμία βαρύτητα».
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
- Βάγια Νέστορα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το κινητό που πέταξε ο 29χρονος κατηγορούμενος
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)





















![Αμερικανός βουλευτής καταγγέλλει ότι ισραηλινοί έποικοι τον έθεσαν «υπό κράτηση» στη Δυτική Όχθη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-11T111604Z_984763959_RC26AMAT2526_RTRMADP_5_ISRAEL-PALESTINIANS-WEST-BANK-KHANNA-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442