Ιβανίσεβιτς: «Οι δηλώσεις μου ξύπνησαν τον εγωισμό του Τσιτσιπά – Ο Στέφανος ανήκει στο Top-10»
Ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς αναφέρθηκε στον Στέφανο Τσιτσιπά με αφορμή τις «καυστικές» δηλώσεις που είχε κάνει για τον Έλληνα πρωταθλητή μετά τον αποκλεισμό του στο Wimbledon.
Στην Κροατία με την ιδιότητα του «πρέσβη» στο τουρνουά του Ούμαγκ βρίσκεται αυτό το διάστημα ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Σε δηλώσεις που έκανε σε Μέσο της χώρας του ο 53χρονος Κροάτης προπονητής σχολίασε τα πρόσφατα… καρφιά που είχε πετάξε προς τον Στέφανο Τσιτσιπά, τα οποία όπως φαίνεται ενόχλησαν τον Έλληνα τενίστα.
Ο Ιβανίσεβιτς αποκάλυψε πως εκείνες οι δηλώσεις μετά τον αποκλεισμό απο το Wimbledon είχαν πειράξει τον Έλληνα τενίστα, ωστόσο τόνισε πως ο «Στεφ» αξίζει να βρίσκεται στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, για να το καταφέρει όμως θα έχει δύσκολο δρόμο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβανίσεβιτς για τον Τσιτσιπά
«Τον πείραξαν λίγο οι δηλώσεις. Όταν σε έναν αθλητή “ξυπνήσει” ο εγωισμός, δύσκολα δέχεται την κριτική. Το έχω πει και στον ίδιο: το τένις είναι ένα σκληρό, ατομικό άθλημα. Για να σταθείς στο court, πρέπει να είσαι απόλυτα έτοιμος, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Στο φετινό Wimbledon, δυστυχώς, δεν ήταν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αντιμετώπιζε προβλήματα στη μέση, είχε να διαχειριστεί πολλά.
Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για παίκτη που ανήκει στο Top-10. Αν καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα με την πλάτη και αν ξαναβρεί τη φλόγα για να αγωνιστεί σε κορυφαίο επίπεδο, τότε πιστεύω ότι μπορεί να επιστρέψει εκεί που του αξίζει. Γιατί, στο τένις, δεν υπάρχουν υποκατάστατα. Είσαι μόνος σου στο γήπεδο, και η μάχη είναι προσωπική. Σκαμπανεβάσματα θα υπάρχουν πάντα. Το θέμα είναι να θες να παλέψεις. Αν όμως δεν βρει ξανά αυτό το κίνητρο, τότε η επιστροφή στην κορυφή θα είναι πάρα πολύ δύσκολη.
Πρώτα πρέπει να αποκαταστήσει πλήρως την κατάστασή του σωματικά. Αν δεν είναι 100% έτοιμος, δεν μπορεί να κοντραριστεί με τους κορυφαίους. Πρέπει να περιμένει την ευκαιρία του και να είναι έτοιμος να την αρπάξει όταν έρθει. Αυτό όμως απαιτεί απόλυτη ετοιμότητα, όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στο μυαλό.
Ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, ούτε εύκολες λύσεις. Μόνο δουλειά και όσο περισσότερη, τόσο το καλύτερο. Είναι όμως τόσο καλός, τόσο ξεχωριστός παίκτης, που θα ήταν κρίμα να μη βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους. Και αυτό δεν είναι απλώς ευχή. Είναι μια ρεαλιστική προοπτική, αρκεί να το πιστέψει πρώτος εκείνος», κατέληξε ο προπονητής του Τσιτσιπά Γκόραν Ιβανίσεβιτς.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου Βίνσεντ Κομπανί αναφέρθηκε στον τραυματισμό του διεθνή Άγγλου επιθετικού και στα πλάνα του για το ματς (7/4) του Champions League
Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι των πλέι-οφ της Super League κόντρα στην ΑΕΚ και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε το σύνθημα για την ομάδα του, λέγοντας πως έχει προετοιμαστεί καλά όλο αυτό το διάστημα.
LIVE: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος στο πόλο γυναικών.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του Bastide UTS στη Νιμ της Γαλλίας και το ρίχνει στο τραγούδι, δηλώνοντας μάλιστα πως το τένις τον... κέρδισε στο νήμα από τη Eurovision!