Προ των πυλών είναι ο πρώτος καύσωνας διαρκείας του φετινού καλοκαιριού με θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμη και τους 44 βαθμούς.
Η άνοδος της θερμοκρασίας θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από σήμερα Κυριακή και όπως όλα δείχνουν, ο καύσωνας θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας
«Έρχεται πανελλαδικός καύσωνας για 6 εικοσιτετράωρα»
Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε σημερινή του ανάρτηση αναφέρει τα εξής:
«Σε κλοιό καύσωνα θα βρεθεί την Κυριακή η χώρα μας μέχρι και το Σάββατο 26/7. ?Ωστόσο από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες… ➡Στην πρώτη γραμμή (43-45) : ?Θεσσαλία ?Φθιώτιδα ?Βοιωτία ?Αργολίδα ?Λακωνία ➡Στη δεύτερη γραμμή( 41-43): ?Αττική ?Έβρος ?Κιλκίς-Σέρρες-Πέλλα ➡Πολλές περιοχές με 40 βαθμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας. 〽Ουσιαστική αποκλιμάκωση του καύσωνα από την Κυριακή 27/7, με εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας».
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.