Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες υπηρεσίας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, η 34χρονη γκαρντ του Ολυμπιακού, Αγγελική Νικολοπούλου, έγραψε τον επίλογο μιας σπουδαίας διαδρομής, μέσα από μια συγκλονιστική ανάρτηση.
Το τελευταίο της Ευρωμπάσκετ Γυναικών ολοκληρώθηκε εχθές και μαζί του έκλεισε και η πορεία της με τη «γαλανόλευκη», στην οποία φόρεσε το εθνόσημο με υπερηφάνεια και αυταπάρνηση.
Η ανάρτησή της Νικολοπούλου:
«14 ετών παιδί, με τα χρώματα της Ελλάδας στο στήθος για πρώτη φορά. 34 σήμερα, και αυτό ήταν το τελευταίο μου EuroBasket. Το τελευταίο μου παιχνίδι με την Εθνική. Μια πορεία που κράτησε 20 χρόνια, γεμάτη στιγμές, συναισθήματα, ήττες που πονάνε, νίκες που μένουν χαραγμένες, ταξίδια, προπονήσεις, απογοητεύσεις, δάκρυα αλλά και τεράστια περηφάνεια.
Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή απ’ το να φοράς τη φανέλα της χώρας σου. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο φινάλε: στην πατρίδα μου, μπροστά σε 10.500 ανθρώπους που γέμισαν το γήπεδο, που φώναζαν, που πίστεψαν, που συγκινήθηκαν μαζί μας. Αυτό το Eurobasket θα το κουβαλάω πάντα μαζί μου, όχι μόνο γιατί ήταν το τελευταίο, αλλά γιατί ένιωσα τι σημαίνει η Εθνική για τόσο κόσμο.
Αποχαιρετώ με ευγνωμοσύνη. Ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους προπονητές, τις συμπαίκτριες, και το staff και κυρίως ευχαριστώ την ίδια την Εθνική, που μου έδωσε τα μεγαλύτερα δώρα: χαρακτήρα, δύναμη, και μια ζωή γεμάτη μπασκετικές μνήμες. Το σώμα αποσύρεται, η καρδιά όμως θα είναι πάντα εκεί. Με το 11 στην πλάτη, και το ΕΛΛΑΣ στο στήθος», ανέφερε η Νικολοπούλου.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε με άνεση 3-0 τη Ναντ στο Παρκ Ντε Πρενς και αύξησε τη διαφορά της στους τέσσερις βαθμούς από τη Λανς, φουλάροντας για ακόμα μία κούπα
Νίκες για Αστέρα Τρίπολης (2-1) και Ατρόμητο (4-0), ισοπαλία στο ΑΕΛ Novibet – Κηφισιά (1-1) - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.