Δεν θα πάψω να ασχολούμαι με το έργο το πατέρα μου: Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για την συναυλία στη μνήμη του μεγάλου συνθέτη
Η μεγάλη συναυλία του ΚΚΕ στο Καλλιμάρμαρο είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 25 Ιουνίου και θα τιμά τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του Μίκη Θεοδωράκη.
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κόρη του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, λίγες μέρες πριν τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του πατέρα της, μίλησε στην κάμερα του MEGA για την εκπομπή Buongiorno.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αναφέρθηκε στην συναυλία, αλλά και στην ταινία που ετοιμάζεται.
«Η δουλειά μου είναι να ασχολούμαι με το έργο του πατέρα μου και δεν σταματώ»
«Είναι η συναυλία που οργανώνει το ΚΚΕ με την οικογένεια. Είμαστε πολύ συγκινημένοι, χαρούμενοι γιατί έχουν πουληθεί σχεδόν όλα τα εισιτήρια, είναι τεράστιο το Καλλιμάρμαρο και ο κόσμος έρχεται κατά χιλιάδες αλλά πιο πολύ με συγκινεί το γεγονός ότι από τότε που ξεκίνησε το έτος ‘Μίκης Θεοδωράκης΄ το οποίο το ανακήρυξε το ίδιο το κράτος, ο ίδιος ο κόσμος δεν σταματάει να οργανώνει εκδηλώσεις, συναυλίες, σεμινάρια, συζητήσεις γύρω από το έργο του πατέρα μου και γύρω από τον πατέρα μου. Υπάρχει μία υστερία γύρω από τον πατέρα μου», δήλωσε.
«Μαθαίνω ότι λένε κακά λόγια για μένα και σίγουρα λένε κακά λόγια για μένα, αλλά τι με νοιάζει. Η δουλειά μου είναι να ασχολούμαι με το έργο του πατέρα μου και δεν σταματώ», συμπλήρωσε η ίδια.
Στη συνέχεια, έκανε ένα σχόλιο και σε σχέση με την ταινία που ενδεχομένως θα γίνει για τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.
«Και εγώ τα έμαθα διαβάζοντας τα δημοσιεύματα. Θα γίνει το σενάριο και όταν γίνει το σενάριο τότε θα συναινέσει ο εκδότης. Ακόμα το φτιάχνουν, ελπίζουμε να είναι καλό. Αν δεν είναι καλό το σενάριο, θα τους πουν όχι», δήλωσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.
Η συναυλία του ΚΚΕ
Η μεγάλη συναυλία του ΚΚΕ στο Καλλιμάρμαρο είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 25 Ιουνίου.
Σε αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, κορυφαία ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Μάριος Φραγκούλης και η Μαρία Φαραντούρη.

Τη συναυλία διοργανώνουν η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη, τιμώντας τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.
Για το έργο, την προσφορά και τους αγώνες του αείμνηστου συνθέτη θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας.
- Γιώργος Παπανδρέου για τη δήλωση Σέρβας υπουργού για το Κόσοβο: Η εθνοκάθαρση δεν είναι πολιτική επιλογή
- Πιστός στα… γούρια ο πρόεδρος της Αργεντινής: «Θα δω τον τελικό του Μουντιάλ από την τηλεόραση»
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442