Νετανιάχου: «Νούμερο ένα εχθρός του Ιράν ο Τραμπ – Θέλουν να τον σκοτώσουν»
«Αυτοί οι άνθρωποι που φωνάζουν "θάνατος στην Αμερική", προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Τραμπ δύο φορές», δήλωσε ο Νετανιάχου
Επιμένει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι το Ιράν ενορχήστρωσε τις δύο αποτυχημένες απόπειρες δολοφονίας του προέδρου Τραμπ κατά τη διάρκεια της τρίτης προεδρικής του εκστρατείας πέρυσι.
Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε τον Τραμπ ως τη μεγαλύτερη απειλή για το Ιράν και τις φιλοδοξίες του να αποκτήσει πυρηνικά όπλα — ισχυριζόμενος ότι αυτός ήταν ο λόγος που το «αδίστακτο καθεστώς προσπάθησε να τον δολοφονήσει», είπε σε συνέντευξη που παρέθεσε στο Fox News.
«Αυτοί οι άνθρωποι που φωνάζουν “θάνατος στην Αμερική”, προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Τραμπ δύο φορές», δήλωσε ο Νετανιάχου καθώς παρουσίαζε τα επιχειρήματά του στον αμερικανικό λαό για την επίθεση που εξαπέλυσε στο Ιράν.
«Θέλετε αυτοί οι άνθρωποι να έχουν πυρηνικά όπλα και τα μέσα για να τα μεταφέρουν στις πόλεις σας;» ρώτησε ο Νετανιάχου. «Φυσικά και όχι. Άρα αμυνόμαστε οι ίδιοι, αλλά υπερασπιζόμαστε και τον κόσμο», υποστήριξε.
«Θέλουν να τον σκοτώσουν» λέει ο Νετανιάχου για τον Τραμπ
«Μόλις είπατε ότι το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Τραμπ δύο φορές», είπε ο παρουσιαστής του Fox News. «Έχετε πληροφορίες ότι οι απόπειρες δολοφονίας κατά του Προέδρου Τραμπ προήλθαν απευθείας από το Ιράν;»
«Μέσω πληρεξουσίων, ναι», απάντησε ο Νετανιάχου. «Μέσω των πληροφοριών τους, ναι. Θέλουν να τον σκοτώσουν».
Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν ποτέ συνδέσει τις δύο απόπειρες δολοφονίας με το αδίστακτο καθεστώς, αλλά σε ομιλία του τον Σεπτέμβριο, ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από αυτές βρισκόταν το Ιράν.
Η ιρανική ηγεσία αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή.
Στη συνέχεια, ο Νετανιάχου είπε πώς ο Τραμπ δεν ήταν ο μόνος που στοχοποίησαν. «Κοιτάξτε, προσπάθησαν επίσης να σκοτώσουν και εμένα αλλά ο Τραμπ ήταν ο πρώτος τους στόχος», είπε. Καταλαβαίνουν ότι ο Πρόεδρος Τραμπ αποτελεί μεγάλη απειλή για τα σχέδια του Ιράν που θέλει να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά του όπλα», είπε.
Τον Νοέμβριο, οι ομοσπονδιακοί κατηγόρησαν έναν ανώνυμο πράκτορα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν ότι στρατολόγησε τον 51χρονο Φαρχάντ Σακέρι για να «επικεντρωθεί στην παρακολούθηση και, τελικά, στη δολοφονία» του Τραμπ, προσθέτοντας ότι τα χρήματα δεν αποτελούσαν πρόβλημα.
Οι δύο απόπειρες κατά του Τραμπ
Ο Τραμπ επέζησε από δύο απόπειρες δολοφονίας το καλοκαίρι του 2024, ενώ έκανε προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία.
- Delivery: Στάση εργασίας για Wolt και efood την Κυριακή, με αφορμή τον θάνατο 20χρονου διανομέα
- ΑΙ: Βλέπουμε για πρώτη φορά το μυθικό «χαμένο» γκολ του Πελέ – Μια αναπαράσταση που όμοια της δεν έχει υπάρξει
- «Είμαι πολυέξοδη» – Αποθέωση της Τζένιφερ Λόπεζ στην Ταορμίνα για τους Dolce & Gabbana και η επόμενη Μπελούτσι
- Κυψέλη: Αναφορές ότι βρέθηκε βαλίτσα με διαμελισμένο πτώμα επί της Ευελπίδων
- LIVE: Γκρόνινγκεν – ΑΕΚ
- Ο Νίκος Ανδρουλάκης δοκιμάζεται σε ποδοσφαιρικό challenge μνήμης – Νέο βίντεο στο TikTok
- Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού της Επισκοπής
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442