Ο Μητσοτάκης εγκαινιάζει τη μπίζνα με πανεπιστημιακά πτυχία με πανηγυρική ανάρτηση
«Έτσι η χώρα μας σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση μαζί με την Κούβα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, χαρακτηρίζοντας ιδεοληψίες τις αγωνίες για το δημόσιο πανεπιστήμιο
Ως «ιστορική μέρα» χαρακτήρισε τη χθεσινή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως συνταγματικό τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
«Έτσι η χώρα μας σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση μαζί με την Κούβα. Με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες όσων χρησιμοποιούσαν το Σύνταγμα ως άλλοθι για να μένουμε τελικά κολλημένοι στον παραλογισμό και την οπισθοδρόμηση. Επί δεκαετίες δεκάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες έστελναν τα παιδιά τους στο εξωτερικό, γιατί πολύ απλά δεν είχαν την επιλογή της φοίτησης σε μη κρατικά πανεπιστήμια στην πατρίδα μας. Από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά όχι απλά θα σταματήσουμε να διώχνουμε αυτά τα παιδιά από την πατρίδα τους, αλλά θα μπορούμε πια να προσελκύσουμε και φοιτητές από άλλες χώρες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε βίντεο που ανήρτησε στο Tik Tok.
Παράλληλα, πρόσθεσε πως «δεν μπαίνω καν στις σημαντικές νέες επενδύσεις, στο αναπτυξιακό αποτύπωμα, στις πολλές νέες δουλειές που θα δημιουργηθούν. Και μην ξεχνάμε. Όλα αυτά παράλληλα με την ενίσχυση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου. Προχωράμε, γιατί τελικά η πρόοδος δεν έρχεται με συνθήματα, αλλά με σκληρή δουλειά και με τολμηρές μεταρρυθμίσεις».
Όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:
@kyriakosmitsotakis_Η χώρα μας σταματάει να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση!♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis
Υπενθυμίζεται ότι συνταγματικός κρίθηκε ο νόμος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε τις προσφυγές καθηγητών :ει και ιδιωτικών κολλεγίων.
Οι ανώτατοι δικαστές ερμήνευσαν το άρθρο 16 του Συντάγματος υπό το φως των νέων νομοθετικών και νομολογιακών δεδομένων του δικαίου Ευρωπαϊκής Ένωσης και άνοιξα και τυπικά τη πόρτα για την εγκατάσταση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας λαμβάνοντας υπόψη ότι θα διασφαλίζεται υψηλού επιπέδου παιδεία.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ Μιχάλη Πικραμένου μετά από δύο διασκέψεις κατέληξαν στη συνταγματικότητα του επίμαχου νόμου.
- Μπριζίτ Μπαρντό: Οι 48 ταινίες, η απομάκρυνση από τις τέχνες και η αφοσίωση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων
- Παναθηναϊκός: Παίρνει τον Κοντούρη του Παναιτωλικού
- Ελληνικός τουρισμός: Σε τροχιά αλλεπάλληλων ρεκόρ – Πάνω από 37 εκατομμύρια οι αφίξεις το 2025
- Νέος τραυματισμός για τον Ίσκο, χάνει το ματς με τον ΠΑΟΚ
- Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας – Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί
- Πώς ο χιονάνθρωπος έγινε είδος υπο εξαφάνιση
- Πρωτοχρονιά: Ευφάνταστα, παράξενα, αστεία – Τα πιο ξεχωριστά έθιμα ανά τον κόσμο
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442