Σε ποιες παραλίες της Πάρου υπάρχουν ναυαγοσώστες
Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Πάρου, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος.
Ο Δήμος Πάρου ανακοινώνει την έναρξη της ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών του νησιού για το 2025, κατόπιν υπογραφής της σχετικής σύμβασης παροχής υπηρεσιών.
Η σύμβαση, που αφορά την κάλυψη για τα έτη 2025 και 2026, αφορά στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου κατά την τουριστική περίοδο. Η διάρκειά της ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες ανά έτος, από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου τόσο για το 2025 όσο και για το 2026.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, «η ναυαγοσωστική κάλυψη θα πραγματοποιείται σε κάθε παραλία, από ναυαγοσώστες εξοπλισμένους με τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθημερινά, επτά ημέρες την εβδομάδα και σε ωράριο από 10:00 έως 18:00 και μέχρι να ολοκληρωθεί το οριζόμενο χρονικό διάστημα. Οι ναυαγοσώστες είναι απόφοιτοι αναγνωρισμένων σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης και διαθέτουν άδεια ναυαγοσώστη από τη Λιμενική Αρχή σε ισχύ».
Σε ποιες παραλίες θα υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη
Σύμφωνα με τον Δήμο, για το 2025, η ναυαγοσωστική κάλυψη αφορά τις εξής παραλίες του Δήμου Πάρου:
1. Παραλία Μαρτσέλο Παροικίας (1 πύργος – 1 ναυαγοσώστης)
2. Παραλία Λιβάδια Παροικίας (1 πύργος – 1 ναυαγοσώστης)
3. Παραλία Σάντα Μαρία Νάουσας (Αλυκές) (1 πύργος – 1 ναυαγοσώστης)
4. Παραλία Λογαρά Μάρπησσας (1 πύργος – 1 ναυαγοσώστης)
5. Παραλία Χρυσή Ακτή Μάρπησσας (2 πύργοι – 2 ναυαγοσώστες)
Η ομάδα θα αποτελείται συνολικά από έξι (6) ναυαγοσώστες, έναν (1) χειριστή ταχυπλόου και έναν (1) επόπτη.
Για το 2026, η ναυαγοσωστική κάλυψη θα παρασχεθεί στις παραλίες που θα οριστούν ως πολυσύχναστες για το συγκεκριμένο έτος.
Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 371.256,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%), κατανεμημένη ισομερώς στα έτη 2025 και 2026, και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Πάρου καθώς και από επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο Δήμαρχος Πάρου, Κωνσταντίνος Μπιζάς δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η ασφάλεια των λουομένων αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Με την έγκαιρη υπογραφή της σύμβασης για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών μας, τόσο για το 2025 όσο και για το 2026, εξασφαλίζουμε ποιοτικές υπηρεσίες διάσωσης και προστασίας, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας».
*φωτογραφία αρχείου
- Κρήτη: Χειμερινός κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός σε σπηλιά
- Αλλαγή σκηνικού με τους ξένους διαιτητές της Super League λόγω Ισπανών και Ιταλών
- Πικέρμι: Μετωπική σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο – Νεκρός ο οδηγός μηχανής
- Βουλή: Το βαρύ κλίμα στη ΚΟ της ΝΔ, η αβεβαιότητα και οι αντιπαραθέσεις για τις άρσεις ασυλίας των «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
- Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο στο Θησείο, φωνάζουν συνθήματα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (vid)
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442